taiwan_train_0

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε μέσα σε στοά σήμερα στην ανατολική Ταϊβάν, ενώ άλλοι τουλάχιστον 72 έχουν τραυματιστεί, με περίπου 60 που βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση, να έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Ο συρμός, που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Τάιτουνγκ, εκτροχιάστηκε μέσα σε στοά βόρεια της πόλης Χουάλιεν, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα βαγόνια να προσκρούσουν στα τοιχώματα του τούνελ, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Ταϊβάν σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε νωρίτερα.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δεν το έχει σταθμεύσει σωστά και κύλησε ως τις σιδηροτροχιές.

Σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων CNA, αυτοκίνητο που «δεν είχε σταθμευθεί σωστά», πιστεύεται ότι κύλησε στις σιδηροτροχιές. Το πυροσβεστικό σώμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό στιγμιότυπο που εικονίζει τα διαλυμένα συντρίμμια του οχήματος πλάι σε τμήμα του εκτροχιασμένου συρμού.

«Το τρένο μας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο», ακούγεται να λέει άνδρας σε βίντεο που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν. «Το αυτοκίνητο έπεσε» στις σιδηροτροχιές από ανισόπεδο κόμβο, πρόσθεσε.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι, κατά όσα έγιναν γνωστά. Η επιχείρηση έρευνας και βοήθειας συνεχίζεται.

Από 80 ως 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα τέσσερα πρώτα βαγόνια, ενώ τα βαγόνια από το πέμπτο ως και το όγδοο έχουν «παραμορφωθεί» και είναι δύσκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τα σωστικά συνεργεία να δυσκολεύονται να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό επιβατών κάποιων βαγονιών που έχουν παραμορφωθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή:efsyn.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

«Γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία»: Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα σε μία μνημειώδη δικαστική μεταρρύθμιση

Στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε σήμε…