ΝΔ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΛΟΓΟΣ

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Τρικάλων της ΝΔ για τη συνεχή και άμεση ενημέρωση των μελών και φίλων της, δημοσιεύει τα σημαντικότερα σημεία του πολιτικού λόγου της ΝΔ για το μήνα Ιούνιο, τα οποία ήταν:

 

  1. Μόνο 1 από τις 23 προγραμματισμένες δράσεις για το ΕΣΠΑ έχει προκηρυχθεί 
    από την ανίκανη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 

Ανικανότητα, καθυστερήσεις και ολιγωρίες είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σ’ ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει εκτροχιάσει κάθε προγραμματισμό, στερώντας από την αγορά σημαντικούς πόρους.

Μέχρι σήμερα, μόλις 1 ανάμεσα στις 23 δράσεις έχει προκηρυχθεί. Σε μια εποχή έντονης έλλειψης ρευστότητας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποδεικνύεται ανίκανη να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά της και ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας και την επισφάλεια σε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 

  1. Δεν θα επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να παγιδεύσει τα Πανεπιστήμια σε αδιέξοδο 

Σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, το κυβερνητικό σχέδιο νόμου  για τα Πανεπιστήμια αποτελεί, δυστυχώς, ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Αντί να λύνει προβλήματα, επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος.

Η Παιδεία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Είναι χώρος που προσφέρεται για σύνθεση και συναινέσεις. Αντ’ αυτού, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει τη διαίρεση, το διχασμό και τελικά την οπισθοδρόμηση. Είναι κάτι που οφείλεται σε ιδεοληψία, αλλά και σε μια κοντόφθαλμη πολιτική, χωρίς ορίζοντα.

Τα Πανεπιστήμια αποτελούν εφαλτήριο για τους νέους. Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να τα παγιδεύσει σε αδιέξοδο.

 

  1. Ταφόπλακα στην ελάφρυνση του χρέους και ναρκοθέτηση της ελληνικής οικονομίας

 Από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία σαφής αναφορά για την άμεση ελάφρυνση του χρέους.

Το μόνο που εξασφαλίζεται είναι η εκταμίευση μια δόσης που υπολείπεται κατά πολύ από την αναγκαία και προβλεπόμενη από το Πρόγραμμα και τίποτα για χρέος και ποσοτική χαλάρωση, παρά την ψήφιση ενός θηριώδους πακέτου μέτρων 14,5 δις € από την Ελληνική πλευρά.

Τον Οκτώβριο 2016, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι η β’ αξιολόγηση, η διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ θα ολοκληρωνόταν «όλα μαζί, ταυτόχρονα».

Η νέα συμφωνία του κι. Τσίπρα συνοδεύεται με μείωση των συντάξεων και ελεύθερη πτώση του αφορολόγητου ορίου, με αποτέλεσμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι να χάνουν 2-3 συντάξεις και οι χαμηλόμισθοι ένα μηνιάτικο, τα φτωχότερα νοικοκυριά να πλήττονται από το πετσόκομμα των κοινωνικών επιδομάτων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να εξοντώνονται με αδιανόητες ασφαλιστικές εισφορές.

  1. Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συμβασιούχους

Η Κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη, τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α.

Ενώ το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η Κυβέρνηση το αγνοούσε σκόπιμα και προχωρούσε συνεχώς σε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες εργαζόμενους, εγκλώβισε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τα αρμόδια Υπουργεία, έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, δημιούργησε κλίμα αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και έλλειψης δικαιοσύνης και αδιαφόρησε στις συνεχείς και στοιχειοθετημένες ενστάσεις της ΝΔ.

Η Κυβέρνηση ας καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα, αλλά και ότι έχει υποχρέωση να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους.

  1. Η στάση του κ. Καμμένου είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, ο οποίος  με τις πρακτικές που ακολουθεί και τις μεθοδεύσεις που επιστρατεύει δημιουργεί μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως:

  • Εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβια για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές.
  • Αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι ο κ. Καμμένος κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα.
  • Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Καμμένος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περιβόητη γραβάτα, μεταφέροντας, για άλλη μια φορά, την χυδαιότητα στο διαδίκτυο.

Κάθε λογικός και σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ήθος και τη στάση του κ. Καμμένου. Σε κάθε περίπτωση η στάση του είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης και παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας.

 

  1. Επιστολή του Προέδρου της ΝΔ στην Unesco για τις τουρκικές προσκλήσεις στην Αγία Σοφία

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέστειλε επιστολή στη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, με την οποία ζητά να καταδικαστούν τα προκλητικά και απαράδεκτα γεγονότα που έγιναν στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και κάνει λόγο για «απαξία και έλλειψη σεβασμού στον οικουμενικό χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

Προσθέτει επίσης πως «η τουρκική Κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε, αλλά και ενθάρρυνε την  τέλεση προσευχών και την ανάγνωση θρησκευτικών κειμένων εντός της Αγίας Σοφίας, παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, που, σαν να μην έφτανε αυτό, μεταδόθηκαν τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας».

Τέλος, στην επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την αποφασιστική παρέμβαση της UNESCO προς την τουρκική Κυβέρνηση «με στόχο την υπεράσπιση της Αγίας Σοφίας ως πανανθρώπινου μνημείου, ανεξαρτήτως θρησκείας και πίστης».

 

  1. Δύο χρόνια από το κλείσιμο των τραπεζών και τα Capital Controls

Στις 28 Ιουνίου 2017, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε κεφαλαιακούς περιορισμούς (Capital controls). Ενώ στην αρχή ισχυριζόταν ότι η άρση τους ήταν θέμα ημερών και ενώ ακούγαμε από πέρσι ότι σταδιακά θα αρθούν και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αυτά «ζουν και βασιλεύουν».

Σε αυτό το χρονικό διάστημα η καθημερινότητα των Ελλήνων έχει αλλάξει δραματικά, καθώς αναγκάστηκαν να συμφιλιωθούν με μία νέα πραγματικότητα, αδιανόητη έως τότε, τη δέσμευση των καταθέσεών τους και την επιβολή ανώτατου ορίου στις αναλήψεις.

Δυστυχώς, το κόστος που προκάλεσε αυτή η απόφαση στους Έλληνες και στην εθνική οικονομία ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Κόστος το οποίο γνώριζε ο κ. Τσίπρας όπως προκύπτει από σχετικές δηλώσεις του τον Οκτώβριο του 2011, όταν κατέκρινε αυτό το ενδεχόμενο κατόπιν πρωτοβουλίας της τότε Κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα χρήματα που είχαν επενδύσει στις τράπεζες Ελληνικό Δημόσιο και μικρομέτοχοι εξανεμίστηκαν, ενώ η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση το 2015, όπου και παρέμεινε το 2016.

Για τη Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ Τρικάλων

           Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Τομεάρχης Οργανωτικού

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΓΙΩΤΗΣ                                                                        ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…