40231-playground_590

Σε τροχιά δημοπράτησης από τον Δήμο Πύλης, βρίσκεται ένα άλλο σημαντικό έργο που αφορά στην αναβάθμιση 15 παιδικών χαρών σε αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες στο Δ. Πύλης, σύμφωνα με τα νέα πρότυπα ασφαλείας, με κωδικό τίτλο: «Προμήθεια & τοποθέτηση εξοπλισμού για τις παιδικές χαρές του Δ. Πύλης», μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Η παρούσα μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 273.641.96 € (ΣΥΜΠ. ΦΠΑ 24%), αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση δεκαπέντε (15) παιδικών χαρών του Δήμου Πύλης, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των
χώρων αυτών του Δήμου.

Ειδικότερα, στόχος της μελέτης αποτελεί ο ορθός, λειτουργικός ανασχεδιασμός των παιδικών χαρών, πλοιρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας, όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, με απώτερο σκοπό κυρίως τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, όλων των ηλικιακών ομάδων. Γίνεται διεύρυνση της ηλικιακής ομάδας των χρηστών της παιδικής χαράς και λαμβάνεται μέριμνα, όπου είναι εφικτό, για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων που απευθύνονται και σε εφήβους.

Παράλληλα, μέσα σε αυτόν τον αναζωογονημένο αστικό χώρο ικανοποιούνται πλήρως οι ανάγκες ξεκούρασης, ψυχαγωγίας, αναψυχής και κοινωνικοποίησης ταυτόχρονα για τα παιδιά αλλά και για τους συνοδούς αυτών.

Μέσω των απαραίτητων ενεργειών του Δήμου για την αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών και την εναρμόνισή τους στα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, δημιουργούνται σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς χώροι που συμβάλλουν στην
αύξηση επισκεψιμότητας, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Αναλυτικότερα, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν τους κάτωθι χώρους:
1. Παιδική χαρά Πιαλείας. Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς, της Δημοτικής Ενότητας Πιαλείας.
2. Παιδική χαρά Φήκη . Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς, της Δημοτικής Ενότητας Φήκης.
3. Παιδική χαρά Λιλή. Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Λιλής.
4. Παιδική χαρά Φιλύρα. Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Φιλύρας.
5. Παιδική χαρά Αγ. Βησσαρίωνα. Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Πύλης.
6. Παιδική χαρά Ελευθεροχώρι. Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Ελευθεροχωρίου.
7. Παιδική χαρά Κοτρωνίου . Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Κοτρωνίου.
8. Παιδική χαρά Μουριάς . Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Μουριάς.
9. Παιδική χαρά Λυγαριάς. Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Λυγαριάς.
10. Παιδική χαρά  Παλ/ρου. Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Παλ/ρου.
11. Παιδική χαρά Δροσερού Πρόκειται για την δημιουργία ενός χώρου αναψυχής της Δημοτικής Ενότητας Δροσερού.
12. Παιδική χαρά Ελάτης Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Ελάτης.
13. Παιδική χαρά Γόμφων Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων .
14. Παιδική χαρά Πλατείας Γαρδικίου Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Γ α ρ δ ι κ ί ο υ .
15. Παιδική χαρά Πηγής Πρόκειται για ανάπλαση – αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Πηγής.

Οι προαναφερόμενοι χώροι που αφορούν στις παιδικές χαρές και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν σχεδιασθεί και μελετηθεί με βάση τις απαιτήσεις ασφαλείας, όπως αυτές ορίζονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ’ αρίθμ. 28492/11-05-2009 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 931/18-05-2009), όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με την υπ’αρίθμ. 27934/2014 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2029/ 25 -7- 2014).

Η ανάγκη αναβάθμισης των παιδικών χαρών του Δήμου Πύλης, οδηγεί στην προσπάθεια ανάπλασής τους ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και η λειτουργικότητά τους.

Η ανάπλαση τους θα συμβάλλει έτσι στην αναζωογόνηση, την αναβάθμιση της περιοχής ώστε να αποτελέσουν πόλους έλξης και συνάθροισης όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, τους επισκέπτες, αλλά και για τους νέους που επιστρέφουν από τα μεγάλα
αστικά κέντρα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη νέα οικονομική κατάσταση.

Η ανάπλαση θα αποτελέσει πηγή ζωής, αποδίδοντας στους χώρους αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, σωματικών και πνευματικών, για παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς επίσης και για τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Τη μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης, η οποία θα διενεργήσει & την διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την κατασκευή του.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…