img_2191-copy

Το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό επισκέφθηκαν  η Κα Σιδεράτου Ε. εκπρόσωπος της «Εθνικό Κτηματολόγιο Και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ Α.Ε.) και οι Κοι Πρέσβελος Ι. & Ακριτίδης Π. μέλη της κοινοπραξίας με τίτλο: «Κοινοπραξία Σύγχρονο Κτηματολόγιο 11Β», εν όψει της επερχόμενης έναρξης της Κτηματογράφησης του υπολοίπου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, η οποία σύμφωνα με την επιβλέπουσα του έργου θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2017 και θα καταγράψει το δημόσιο και ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πιθανές θέσεις του υπό σύσταση γραφείου Κτηματογράφησης και δημιουργήθηκαν πυλώνες αγαστής συνεργασίας, μια και το γραφείο Κτηματογράφησης θα εγκατασταθεί στην περιοχή  για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα που αναμένεται να καταγραφούν στον Καλλικρατικό Δήμο Μουζακίου σύμφωνα με την Κα Σιδεράτου ανέρχονται στις 52.500 περίπου.

Μια από τις παραμέτρους της συζήτησης που «ξάφνιασε» θετικά το Δήμαρχο είναι πως οι Ανάδοχοι αποδέχθηκαν άμεσα το αίτημά για το προσωπικό της  στελέχωσης του Γραφείου Κτηματογράφησης να προέρχεται  ντόπιους Μηχανικούς, Δικηγόρους και Γραμματείς. Να τονιστεί ότι στο Κτηματολόγιο καταγράφονται όλα τα ακίνητα και τα εγγραπτέα δικαιώματα πάνω σ’ αυτά, με σκοπό την προστασία και την κατοχύρωσή τους. Δεν έχει την έννοια του φορολογικού ελέγχου.

Η πρώτη φάση της κτηματογράφησης είναι η υποβολή δηλώσεων από τους πολίτες που έχουν δικαιώματα σε ακίνητα της συγκεκριμένης υπό κτηματογράφηση περιοχής. Επομένως, οι ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου, καλό είναι να προετοιμαστούν κατάλληλα, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προστρέχοντας σε ειδικούς για τη σύνταξη των δηλώσεων.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική και πέρα από τα πρόστιμα που επισύρει, αν δεν δηλωθούν τα δικαιώματα επί των ακινήτων, κινδυνεύουν όταν ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση να καταγραφούν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και να περιέλθουν στο Δημόσιο.

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …