Foitites Pialeia (14)

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών, Μεταλλείων & Μεταλλουργών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Κων/ίνο Λουπασάκη, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τις κατολισθείσες περιοχές σε Ροπωτό & Πιαλεία, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που σχετίζεται με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Αρχικά η εκπαιδευτική τους επίσκεψη ξεκίνησε από το Ροπωτό, όπου περιηγήθηκαν στην κατολισθείσα περιοχή από τον δημ. σύμβουλο κ. Άρη Τζάνη, συλλέγοντας αρκετό φωτογραφικό υλικό προς μελέτη.

Στην Πιαλεία, τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Λεμονάς, ο οποίος συνόδεψε τον κ. Λουπασάκη στο κατολισθέν σημείο της «Αλπίνας», μιας & το λεωφορείο, λόγω της στενότητας του δρόμου, δεν μπόρεσε να μεταφέρει εκεί τους φοιτητές.

Κατόπιν ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό & Πολιτιστικό Μουσείο της Πιαλείας, όπου ο κ. Λεμονάς εξήγησε λεπτομερώς το τι αφορούσαν τα εκθέματά του, τα οποία απαρτίζονται από ένα πλήθος αντικειμένων και εργαλείων από την καθημερινή ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων, ενώ εξήγησε στους φιλοξενούμενούς του, ότι σύμφωνα με ιστορικές πηγές, στα μονοπάτια της Πιαλείας, περπάτησε ο Ασκληπιός, συλλέγοντας τα περίφημα βότανα της περιοχής, για ιατρική χρήση.

Στους φοιτητές μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για το Μουσείο, ενώ στους συνοδεύοντες καθηγητές δωρήθηκε από ένα βιβλίο με σημαντικές λαογραφικές & ιστορικές πληροφορίες του Μουσείου & της περιοχής.

Με το τέλος της περιήγησης, η ομάδα των φοιτητών αναχώρησε για την πόλη της Καλαμπάκας, όπου αύριο θα επισκεφτεί τις εκεί πληγείσες, από κατολισθητικά φαινόμενα, περιοχές.

(Fοτο:Κάπα-Θήτα)

Foitites Pialeia (1)

Foitites Pialeia (2)

Foitites Pialeia (3)

Foitites Pialeia (4)

Foitites Pialeia (5)

Foitites Pialeia (6)

Foitites Pialeia (7)

Foitites Pialeia (8)

Foitites Pialeia (10)

Foitites Pialeia (11)

Foitites Pialeia (13)

Lemonas Loupasakis

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο  Bodybuilding Αθανάσιος Καραμάνος, στο Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πύλης είχε ο Δήμαρχος κος Κωνσταντίνος …