IMG_7702

Με πλήρη «Ομοφωνία» πέρασαν & τα δεκαέξι θέματα ημερήσιας διάταξης(δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα) που ήρθαν χθες προς συζήτηση στο Δ.Σ. Πύλης, όπως & τα τέσσερα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Αρχικά, όπως είθισται, ετέθησαν προς το Προεδρείο ερωτήματα από πλευράς δημοτικών συμβούλων επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν στον Δήμο γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Παλλαντζάς έθεσε τρία ερωτήματα που αφορούν στην «αμμοληψία», το δεύτερο σχετικά με το εποχικό φαινόμενο κλαδιών & χόρτων που στοιβάζονται συνήθως δίπλα από κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας μία κακή εικόνα& το τρίτο σχετικά με τα σκουπίδια στον χώρο της παλιάς γέφυρας του Πορταϊκού, προς Αγ. Βησσαρίωνα.

Στα ερωτήματα οι απαντήσεις ήρθαν από πλευράς του Δημάρχου κ. Κ. Μαράβα, ο οποίος απαντώντας στο πρώτο θέμα είπε πως τον όλο έλεγχο έχει η Τεχνική Υπηρεσία, με τον αμμολήπτη να είναι «εντάξει» στις οικονομικές υποχρεώσεις του, εισρέοντας στο ταμείο του Δήμου ποσό της τάξεως των 24.000€, με την προβλεπόμενη εγγυητική.

Για τα δύο επόμενα ερωτήματα ο Δήμαρχος είπε ότι ο τομέας της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας προβαίνει σε συχνούς καθαρισμούς του χώρου, είναι μια εικόνα που δεν τιμάει κανέναν & εφόσον υπάρχουν & απαγορευτικές πινακίδες οι πολίτες πρέπει να σεβαστούν το χώρο & δεν είναι ανάγκη να εφαρμοστούν οι ανάλογες κυρώσεις που προβλέπονται μέσω του Κανονισμού Καθαριότητας.

Στο ερώτημα του κ. Κουτσονάσιου για το εάν αποχωρώντας το υποκατάστημα της «Εθνικής» από την Πύλη θα παραμείνει το ΑΤΜ, ο Δήμαρχος απάντησε πως αυτό «Εννοείται», ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του, η έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Πύλη, θα γίνει πραγματικότητα.

Από την πλευρά ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σε προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στην πλατεία του Βαλομανδρίου & πού βρίσκεται το θέμα του Κοιμητηρίου των Στουρναραίικων.

Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα ήρθε από την αρμόδια Αντ/ρχο Καθαριότητας κα Λ. Οικονόμου η οποία ανέφερε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνιμο & ολικό σε όλα τα φωτιστικά της πλατείας, αλλά σε δύο, το οποίο οφείλεται σε φθαρμένο υπόγειο καλώδιο, που σύντομα θα επιδιορθωθεί.

Αναφορικά τώρα με το Κοιμητήριο των Στουρναραίικων η απάντηση ήρθε από τον Βασ. Αναγνώστου ο οποίος είπε το συγκεκριμένο έργο είναι δημοπρατημένο & αναμένεται η είσοδος του εργολάβου, που λόγω της νόμιμης παράτασης που ζήτησε, το έργο πήγε λίγο πιο πίσω.

Όσον αφορά στα τέσσερα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, αυτά αφορούσαν…

  • Αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης διευθέτησης χειμμαρρώδους ρέματος Καλογήρων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»
  • Έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2020-2023 του Δ. Πύλης
  • Έγκριση του στρατηγικού προγραμματισμού πρόσληψης προσωπικού 2020-2023
  • Αίτηση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτ. Θεσσαλίας, για παράθεση γεύματος στους συμμετέχοντες σε φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου, που θα λάβει χώρα στον Δ. Πύλης 3-4 Απριλίου.

Θέματα τα οποία & αυτά πήραν την θετική ψήφο του συνόλου του Σώματος.

Σημαντικό επίσης θέμα της χθεσινής συνεδρίασης, η πρόσληψη προσωπικού δίμηνης χρονικής διάρκειας, για την αντιμετώπιση επειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, που μεταφράζεται σε δεκαεπτά άτομα με της εξής ειδικότητες…χειριστής σάρωθρου, χειριστής φορτωτή, οδηγός καλαθοφόρου, εργάτες καθαριότητας & γενικών καθηκόντων.

Το Σώμα επίσης έκανε ομόφωνα δεκτά δύο θέματα  που αφορούσαν στην Αποδοχή-Κατανομή πίστωσης  από ΚΑΠ ποσά 47.570€ & 86.050€, ενώ 2500€ από την ΠΕΔ Θεσσαλίας για συνδιοργάνωση πολιτιστικών-κοινωνικών εκδηλώσεων, ενώ εγκρίθηκε & ο Κανονισμός Λειτουργίας του Εκθετηρίου Λαογραφικών & Εικαστικών Συλλογών Δ. Πύλης στην Τ.Κ. του Αγ. Βησσαρίωνα, το οποίο αναμένεται σύντομα να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Με το πέρας της συνεδρίασης τον λόγο πήρε ο δημ. σύμβουλος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παναγιώτου ο οποίος δήλωσε συγκινημένος, πως η σημερινή του θεσμική παρουσία ήταν & η τελευταία στα έδρανα του Δ.Σ. Πύλης, κάνοντας γνωστή την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος δημ. σύμβουλος στον Δ. Τρικκαίων κατά τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές του Μάη, για να λάβει το θερμό χειροκρότημα όλων των συναδέλφων, ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης, με παράλληλες ευχές για «Καλή Επιτυχία» στη νέα του απόφαση…

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του κ. Παναγιώτου στο παρακάτω ηχητικό αρχείο…

 

IMG_7703

IMG_7704

IMG_7705

IMG_7707

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία