1.11.2017-1

Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς, από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος

Σε νέα παράσταση  διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικεία Τρικάλων προχώρησαν , σήμερα Τετάρτη, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων των Τρικάλων  συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών οικογενειών εργαζομένων και ανέργων. Η παράσταση διαμαρτυρίας . Οι εκπρόσωποι των σωματείων συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του  Δικαστικού  Μεγάρου Τρικάλων, ανοίγοντας πανό με το σύνθημα: « Οργάνωση κι Αγώνας  Ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών»,

Μεταξύ των άλλων οι εκπρόσωποι των σωματείων  στο κάλεσμα που απεύθυναν τόνισαν τα εξής:

«Καλούμε  την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες σε αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ρημάζει στην κυριολεξία το βιος των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών.

Να μην συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «μέσα από τα συνδικάτα μας, στους τόπους δουλειάς, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, έτσι ώστε κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη.

Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια σε εταιρείες – κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες!

Οι εκπρόσωποι των σωματείων κάλεσαν σε νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς:

 

  • Την Τρίτη 7 Νοέμβρη , στις 11 το πρωί , στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων παράσταση διαμαρτυρίας και περιοδεία ενημέρωσης σχετικά με τα αιτήματα διεκδίκησης των σωματείων σχετικά με τις κατασχέσεις
  • Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη, στις 3:30μμ, στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ( την ώρα που είναι προγραμματισμένοι  πλειστηριασμοί)

  

Από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς έχουν οριστεί υπεύθυνοι  για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.

Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι:

6973609128- 6989783530- 6973603270

 6932154411- 6934276468-  6983752050

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών: Ο Κουρετας δεν θέλει το debate

Ο κ. Κουρέτας κρύβεται και ψεύδεται.  Καλούμε, έστω και τώρα, να δεχτεί την πρόταση μας γι…