Arxiki

Στην Πύλη βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 2:00 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος  στον κόμβο εισόδου προς την Πύλη στο ύψος του οικισμού «Νέα Πύλη», μετά & την αποπεράτωση κατασκευής του τελευταίου κομματιού της νέας Περιφερειακής Εθνικής Οδού Τρικάλων – Άρτας & συγκεκριμένα το τμήμα «Παράκαμψη Πύλης, από Πύλη έως Παλαιομονάστηρο», έκοψε την κορδέλα εγκαινιάζοντας έτσι ένα ακόμη μεγάλο αναπτυξιακό έργο στον Δ. Πύλης, παραδίδοντας στην κυκλοφορία έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο, πρόκειται για κύρια οδική αρτηρία αυτοκινητοδρόμου κλειστού τύπου, μήκους 4,50 χλμ περίπου,  δύο λωρίδων κίνησης ανά κατεύθυνση διαχωρισμένων με προκατασκευασμένο αμφίπλευρο αξονικό στηθαίο σκυροδέματος τύπου “New Jersey”. Ο νέος οδικός άξονας  περιλαμβάνει  επιπλέον παράπλευρο οδικό δίκτυο μήκους 1,20 χλμ (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας), αγροτικό δίκτυο μήκους 4,25 χλμ και δύο ισόπεδους  κόμβους, έναν  κυκλικό στην είσοδο της Πύλης και έναν  σηματοδοτούμενο, στη νέα γέφυρα του Πορταικού ποταμού προς Αγ. Βησσαρίωνα. Στο σύνολο του έργου έχει τοποθετηθεί οριζόντια και κατακόρυφη μόνιμη σήμανση, μονόπλευρα στηθαία ασφαλείας στα ερείσματα της οδού ενώ για τον φωτισμό των κόμβων εγκαταστάθηκαν φωτιστικά σώματα τύπου LED.

Με την παράδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος, ολοκληρώνονται στην ουσία τα 2/3 εκ του συνολικού έργου που αποτελεί την Περιφερειακή Εθνική οδό Τρικάλων – Πύλης, συνολικού προϋπολογισμού 66.800.000€., με το τελευταίο τμήμα να βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία κι αφού ξεπερασθεί κι ο σκόπελος των ενστάσεων, οι οποίες εξετάζονται στο ΣτΕ, το έργο θα ολοκληρωθεί συνολικά, από γέφυρα «Καραβόπορου» έως την πόλη των Τρικάλων.

Τον κυκλικό κόμβο που αποτελεί & την κεντρική είσοδο της πόλης της Πύλης από την πλευρά των Τρικάλων, κοσμεί μια αρχιτεκτονική άποψη που αναπαριστά την τοξωτή γέφυρα, σήμα κατατεθέν της Πύλης, γλυπτό φιλοτεχνημένο εκ του κ. Αντ. Καρακωνσταντάκη, το οποίο στην μπροστινή, ανατολική του όψη φιλοξενεί την εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό στην αγκαλιά της, ενώ στην δυτική πλευρά του κόμβου υπάρχει λίθινη επιγραφή του καλλιτέχνη, που αναφέρεται συνοπτικά στην ιστορικότητα της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο κ. Αγοραστός, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Παραδίδουμε σήμερα στην κυκλοφορία ένα μεγάλο έργο. Πρόκειται για έργο ουσίας το οποίο δημιουργεί ασφάλεια στην μετακίνηση ανθρώπων & προϊόντων και μετριάζοντας τις αποστάσεις, θα μεταμορφώσει και αναβαθμίσει την Πύλη.

Ένα έργο το οποίο συν τοις άλλοις, δημιουργεί πάρα πολλές θετικές ενέργειες για την επιχειρηματικότητα & ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην περιοχή, δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στην περιοχή…»

Τον κ. Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντ/ρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Σταυρούλα Καρρά, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της Περ/κής ΕΟ Τρικάλων – Πύλης.

default

default

default

default

default

default

IMG_5900

IMG_5901

IMG_5902

IMG_5903

IMG_5906

IMG_5908

IMG_5910

IMG_5911

IMG_5912

IMG_5913

IMG_5915

IMG_5917

IMG_5922

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…