skulos-gata-ipopgr

Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων, μετά και από τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που καταγράφηκαν τελευταία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης, περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή Παναγιώτη Μήλα, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει παράρτημα αστυνομίας ζώων σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές.

Πηγή: topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…