MIX AGOR

Δημιουργούνται νέοι χώροι στάθμευσης και βελτιώνεται το οδικό δίκτυο

Έργα που βελτιώνουν το οδικό κύκλωμα των Μετεώρων βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφτηκε το έργο.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 και σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης οχημάτων επί του τμήματος της οδού από Καστράκι προς Ιερά Μονή Ρουσσάνου έμπροσθεν της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Αναπαυσά καθώς και στον επόμενο χώρο στάθμευσης προς Ιερά Μονή Ρουσσάνου σε απόσταση 800m.

Επίσης προβλέπεται και η κατασκευή του νέου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή της Ιεράς Μονής Βαρλάαμ. Ακόμη αναμένεται να υλοποιηθούν εργασίες βελτίωσης του οδικού τμήματος από Ιερά Μονή Ρουσάνου Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου.

«Είναι ένα έργο μεγάλης χρησιμότητας και ουσίας καθώς ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, βελτιώνοντας την πρόσβαση στους ιερούς βράχους των Μετεώρων και τις Μονές που επισκέπτομαι χιλιάδες πιστών κάθε χρόνο » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, του Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, μελετάμε, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα που ενισχύουν την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων ενώ δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική, τοπική οικονομία και νέες θέσεις εργασίας.

Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας η κρίση του Covid-19, εμείς, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική μας και στηριζόμενοι στους εργαζόμενους της προσφοράς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν σταματήσαμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας. Αλλά και προετοιμάζουμε το αύριο για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους κλυδωνισμούς στην κοινωνία και στην οικονομία.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…