ΑΔΕΔΥ- copy

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις εξαιτίας συμμετοχής στην κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ.

Σε απεργία καλεί η ΑΔΕΔΥ τους δημόσιους υπάλληλους σε όλη τη χώρα την προσεχή Πέμπτη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δημόσιο διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία όπως αναφέρουν φτωχοποιούν τους εργαζόμενους σε όλους του κλάδους. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις την Πέμπτη. Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε όμως και η ΕΣΗΕΑ, που καλεί τους δημοσιογράφους σε ιδιωτικά και δημόσια μέσα να απεργήσουν. Ποιες ώρες θα εκπέμψουν απεργιακά δελτία οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Με 24ωρη απεργία σήμερα και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ αρχίζοντας από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

ΑΔΕΔΥ: Τα νέα μέτρα φτωχοποιούν τους εργαζόμενους

Για μέτρα «σφαγείο» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της με την οποία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου. «Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  συνεχίζει  την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει σε άλλο σημείο το σωματείο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. «Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων,  των αγροτών κλπ,  φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί σε απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00π.μ.

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μεθαύριο Πέμπτη 7 Απριλίου, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:

• Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.

• Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.

• Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.

• Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.

• Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.

Ρολά κατεβάζει ο τομέας της Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου αποφάσισε, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να συνεχίσει «να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», το οποίο, όπως αναφέρει, «καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

ΕΣΗΕΑ: Δουλειά, αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας και ασφάλιση για όλους

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η απεργία των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, αρχίζει στις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου έως τις 06:00 π.μ. της Παρασκευής 8 Απριλίου και αφορά όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και τα Γραφεία Τύπου.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι διεκδικούν «δουλειά, αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνική ασφάλιση για όλους», αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και διασφάλιση των πόρων τους, καθώς και κανόνες διαφάνειας στην αδειοδότηση και λειτουργία των μέσων ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι στρέφονται ενάντια στη συγκέντρωση των μμε, είτε αυτή εξυπηρετεί την πολιτική εξουσία, είτε επιχειρηματικά συμφέροντα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ

Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Πηγή:news247.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Πάμε μαζί να κάνουμε την Θεσσαλία τον τόπο που θέλουμε. Έχω καταλάβει τι πρέπει να αλλάξω(βίντεο)

Με μήνυμα προς όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ε…