DSC01314

Άκρως ενδιαφέρουσα & η σημερινή ενημερωτική εκδήλωση, ενταγμένη & αυτή στο πλαίσιο της “Θεματικής Εβδομάδας”, που έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Πύλης, με δύο θέματα:»Σεξουαλική αγωγή στην Εφηβεία» & «Οι συνέπειες του καπνίσματος».

Κλιμάκιο Ιατρών από το Κ.Υ. Πύλης αποτελούμενο από τον κ. Ιωάν. Κουτσονάσιο/Γενικό Ιατρό, την κα Βέσελα Γιακίμοβα-Πολύζου/Γενική Ιατρό, τις κες Στυλιανή Κρουστάλη & Μαρίνα Τσιακμάκη & την κα Χριστίνα Χαντζιάρα/Νοσηλεύτρια, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Πύλης, αναλύοντας στους μαθητές, σχετικά με την σεξουαλική αγωγή, για το πώς & πόσο αυτή συμβάλλει στην υγιή και ομαλή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του εφήβου, καθώς και στην ψυχοκοινωνική του εξέλιξη.

Μέσω αυτής, ο έφηβος έχει τη δυνατότητα να λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις γνώσεις που είναι χρήσιμες για την ενήλικη ζωή και να υιοθετήσει υγιείς και ασφαλείς συμπεριφορές και στάσεις ζωής για την πρόληψη της σωματικής, και ψυχικής του υγείας, καθώς και της σεξουαλικής του συμπεριφοράς.

Σε συγκεκριμένα σημεία της ομιλίας τους οι ομιλητές αναφέρθηκαν & στον στόχο της σεξουαλικής αγωγής ο οποίος είναι να προσεγγίσει όλες αυτές τις διαστάσεις και να συμβάλλει στην ομαλή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του εφήβου, να συμβάλλει στην πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων & να συμβάλλει στην μελλοντική δημιουργία μιας υγιούς και υπεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς, αλλά & στον ρόλο αυτής ο οποίος είναι να καταρρίψει τους μύθους και τις στερεότυπες αντιλήψεις γύρω από το σεξ & να ενημερώσει σωστά, ευαισθητοποιώντας σε θέματα που αφορούν άμεσα όλους.

Τέλος η κα Γιακίμοβα, αναφέρθηκε στις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία & ιδιαίτερα των νέων παιδιών, στην επικινδυνότητα του καπνίσματος ως ένα είδος εθισμού & ποιες οι προφυλάξεις, ώστε να μην ξεκινήσει κάποιος το κάπνισμα, αλλά & πώς μπορεί κανείς να απαλλαγεί από την κακή αυτή συνήθεια, το συντομότερο δυνατόν.

1 (1)

1 (2)

DSC01311

DSC01312

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…