Syndesmos Apofoitwn SMY

Δυστυχώς έχει παρέλθει αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς εποικοδομητική εξέλιξη, στο ζήτημα της «αρρυθμίας» που έχει προκύψει, αναφορικά με τη διαδικασία υλοποίησης των τακτικών κρίσεων Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ Τάξεως 1990  – που διενεργούνται βάσει των διατάξεων του Ν.2439/1996 -, οι οποίοι διαγράφηκαν από τους Πίνακες Τακτικών Κρίσεων Αξκων 2020 – 2021.

Πρόκειται για ζήτημα το οποίο πρώτος ο ΣΑΣΜΥ το ανέδειξε δημόσια και ακολούθησε μεγάλος αριθμός συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο. Η ευρεία αυτή αποδοχή πέρα από τη σημειολογική της βαρύτητα, καταδεικνύει την εγκυρότητα των θέσεων που διατυπώσαμε, σύμφωνα και με έγκριτους νομικούς.

Ο ΣΑΣΜΥ σε κάθε περίπτωση για την άρση της υφιστάμενης δυσχέρειας σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και την αποφυγή του αδιεξόδου που δύναται να προκύψει με αχρείαστες νομικές διεκδικήσεις επί του αυτονόητου, κρίνει σκόπιμη την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα διευθετήσει το θέμα οριστικά και αμετάκλητα.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι ήδη έχει παρέλθει πολύτιμο χρονικό διάστημα, φρονούμε ότι για την εύρυθμη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται εκ μέρους της Κανονιστικώς δρώσας Διοίκησης, είναι επιβεβλημένη η θέσπιση δικλείδας ασφαλείας προκειμένου να εξασφαλιστεί θεσμικά η έγκαιρη ολοκλήρωση των κρίσεων του υπόψη προσωπικού.

Τέλος, χαιρετίζουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον του ΚΙΝΑΛ, καθώς με την ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του (υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση που γίνεται για το εν λόγω θέμα), αναδεικνύει και φέρει στην επικαιρότητα ξανά ένα μείζον ζήτημα ηθικής τάξεως που αφορά μερίδα συναδέλφων αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι προσμένουν με ανυπομονησία την αποκατάσταση τους.

ds

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Ε65: Ο “τυφλός” αυτοκινητόδρομος βρήκε το φως του – Διπλά εγκαίνια σήμερα για τον άξονα από Λαμία μέχρι Καλαμπάκα. Στο Μουζάκι ο Πρωθυπουργός

Όταν το μακρινό 2006 προκηρύχθηκε ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας γνωστότερος ως Ε65,…