payat-dendias-agkones-maskes

(Φωτογραφία: EUROKINISSI, ΥΠΕΞ-ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ)

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η «2η Διάσκεψη για τα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου» με την συμμετοχή διπλωματών και πολιτικών από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Το φόρουμ γίνεται στο πλαίσιο της περαιτέρω αναβάθμισης των σχέσεων σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο την ανάδυση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο φόρουμ θα συμμετέχουν από την πλευρά της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Από τις ΗΠΑ ξεχωρίζει η παρουσία του γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν από το Μέριλαντ και του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ενώ θα συμμετέχει και ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με την Ελληνίδα ομόλογό του Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ, η αντιμετώπιση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, η αεροπορική δύναμη ως κλειδί σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δεσμεύσεις των Αμερικανών για τα δυτικά Βαλκάνια, οι επιπτώσεις των Αμερικανικών εκλογών στην εξωτερική πολιτική, η ενίσχυση των σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας σε επίπεδο άμυνας, ασφάλειας, ενέργειας, εμπορίου και τουρισμού, και η κατανόηση της Τουρκικής στρατηγικής και τις εντάσεις που αυξάνονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εκδήλωση στηρίζεται και συν-διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Hellenic American Leadership Council.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …