kerameos_11_4

Η Ν. Κεραμέως θα δώσει το “στίγμα” των προθέσεων της για τον καταργημένο θεσμό των Σχολικών Συμβούλων

Το “στίγμα” των προθέσεων της για τον καταργημένο, από τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, θεσμό των Σχολικών Συμβούλων, θα δώσει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, στην σημερινή “παρθενική” συνάντηση -με την ιδιότητα της υπουργού- με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων.

Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, η υπουργός Παιδείας θα ζητήσει από την ΠΕΣΣ τις προτάσεις της σχετικά με τη δόμηση του  θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, με διαφοροποιημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως θα δώσει το “στίγμα” των προθέσεων της για τον καταργημένο θεσμό των Σχολικών Συμβούλων και θα τονίσει τη διαφωνία της με την απόφαση της παρεχόμενης πολιτικής ηγεσία του υπ. Παιδείας να καταργήσει τους Σχολικούς Συμβούλους.

Η υπουργός Παιδείας θα αποφύγει να πάρει θέση ως προς την “τύχη” των ΠΕΚΕΣ μετά την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της  Επικρατείας.

Η   συζήτηση  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης, προσδιορίστηκε για τις 17 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την τέταρτη ορισθείσα συζήτηση επί της προσφυγής, καθώς οι προηγούμενες τρεις είχαν αναβληθεί .

 Η τελευταία συζήτηση ήταν   προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου, αλλά είχε αναβληθεί.

Η  δεύτερη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, του περασμένου Γενάρη,  ζήτησαν οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο  πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου  με ανακοινωθέν, έχει κατηγορήσει την ΠΕΣΣ ότι με αυτή τη δικαστική  κίνηση  επιδιώκει να μπλοκάρει το νέο θεσμό των  Συντονιστών Εκπαίδευσης και απηύθυνε έκκληση αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.

“Λειτουργούμε χωρίς  «υποδείξεις» , πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τοποθετούμαστε  στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης”, απάντησε η ΠΕΣΣ στον Κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…