apples-1841132_1920_0

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παραγωγών κ. Παντελή Μόσχο και Γενικό Γραμματέα κ. Μπάκα Χρήστο.

Σύμφωνα τους εκπροσώπους των παραγώγων ο Υπουργός τους ενημέρωσε ότι σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 θα θέσει ως θέμα στην Επιστημονική Επιτροπή Καταπολέμησης του Κορωνοϊού την επιστροφή όλων των Παραγωγών της Επαρχίας στις Λαϊκές Αγορές Αττικής και όλης της Χώρας ενώ έχει ήδη αναθέσει στον Γενικό Γραμματέα κ. Σταμπουλίδη να ενεργήσει, ώστε να δημιουργηθεί η πλατφόρμα ένταξης στις ευνοϊκές διατάξεις και το επίδομα των 800 ευρώ , σύμφωνα με τον αριθμό της παραγωγικής άδειας και την έναρξη της Ταμειακής Μηχανής.

Παράλληλα με τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Παντελή Μόσχου με τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, ενημερώθηκαν οι παραγωγοί ότι ήδη σχηματίζεται κατάλογος Δικαιούχων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις απαγορεύσεις συμμετοχής στις Λαϊκές λόγω Κορωνοϊού, αφού είχε λάβει και την κατάλληλη ενημέρωση από την Ομοσπονδία και ότι μέχρι την Παρασκευή 1η Μαΐου, θα έχουν ενημέρωση πως θα εξελεγχθεί το αίτημα τους.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παραγωγών κ. Παντελή Μόσχο και Γενικό Γραμματέα κ. Μπάκα Χρήστο.

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι:

-την Πέμπτη 23/04/2020 θα βάλει θέμα στην Επιστημονική Επιτροπή Καταπολέμησης του Κορωνοϊού την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ όλων των Παραγωγών της Επαρχίας στις Λαϊκές Αγορές Αττικής και όλης της Χώρας.

-Ταυτόχρονα έχει αναθέσει στον Γενικό Γραμματέα κ. Σταμπουλίδη να ενεργήσει, ώστε να δημιουργηθεί η πλατφόρμα ένταξης μας στις ευνοϊκές διατάξεις και το επίδομα των 800 €, σύμφωνα με τον αριθμό της παραγωγικής μας άδειας και την έναρξη της Ταμειακής Μηχανής.

Στην συνέχεια στην τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Παντελή Μόσχου με τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, μας ενημέρωσε ότι ήδη σχηματίζεται κατάλογος Δικαιούχων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις απαγορεύσεις συμμετοχής στις Λαϊκές λόγω Κορωνοϊού, αφού είχε λάβει και την κατάλληλη ενημέρωση από την Ομοσπονδία και ότι μέχρι την Παρασκευή 1η Μαΐου, θα έχουμε ενημέρωση πως θα εξελεγχθεί το αίτημα μας.

Συνάδελφοι,

όπως καταλαβαίνετε τα ζητήματα μας από πλευράς Υπουργείων, αντιμετωπίζονται θετικά και πιστεύουμε ότι εντός των προσεχών ημερών όλα θα πάρουν τον δρόμοτους και σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις προς το συμφέρον των Παραγωγών,για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε άμεσα.

Συνάδελφοι, προς τος παρόν λειτουργούμε με όλους τους κανόνες για τηνπρόληψη του Κορωνοϊού, Διπλούς Δρόμους, Αποστάσεις, Αντισηπτικά, Μάσκες, Γάντια, ώστε να προασπίσουμε τις Λαϊκές Αγορές, την Λειτουργία τους,το Καταναλωτικό Κοινό και να προετοιμάσουμε το έδαφος για την είσοδοτων συναδέλφων μας από την Επαρχία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Μόσχος Παντελής

Ο Γεν. Γραμματέας Μπάκας Χρήστος»

Πηγή: agro24.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Πανάγος: Δεν είναι καιρός για πισωγυρίσματα, με πειράματα. Με γνώση & εμπειρία προχωράμε όλοι μαζί & μετά τις 8 του Οκτώβρη

Ξανά αντάμα και στο πλευρό του Κώστα Μαράβα ο Δημήτρης Πανάγος, για το «Τοπικό» Πύλης, ο ο…