skrekas

Την ανάγκη προώθησης γενναίων και ρεαλιστικών λύσεων για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, σε παρέμβαση του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεζυρόπουλο.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο ισχυρό πλήγμα που υπέστη ο τζίρος των τουριστικών λεωφορείων (Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών) από την πανδημία του κορωνοϊού, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους επαγγελματίες του κλάδου. Πρόκειται για έναν κλάδο που έχει σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και συνεπώς δικαιούται ανάλογα μέτρα στήριξης με αυτά που έχουν ληφθεί και για τις άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία.

Ο Υφυπουργός μετέφερε στους συναδέλφους του στην Κυβέρνηση τα αιτήματα του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων του Νομού Τρικάλων, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

* Η άμεση κατάργηση του περιορισμού πλήρωσης των τουριστικών λεωφορείων στο 50% της χωρητικότητας.

* Η μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία.

* Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% ή και περαιτέρω μείωσή του για πακέτα, τουριστικές μεταφορές, μισθώσεις τουριστικών λεωφορείων.

* Η οικονομική στήριξη για τα τουριστικά γραφεία, με ενεργούς τις 31/12/2019 τους Κ.Α.Δ. 49.39.31 και 49.39.32. Μηνιαία ενίσχυση ποσού €1.000,00 στις εταιρίες αυτές, για κάθε μήνα διάρκειας των μέτρων, που επηρεάζουν αυτούς τους κλάδους δραστηριότητας και εφάπαξ ενίσχυση ύψους μέχρι και το 50% των ακαθάριστων εσόδων βάσει του μέσου όρου. των τριών τελευταίων χρήσεων.

* Το πάγωμα ασφαλιστικών, φορολογικών υποχρεώσεων και ρυθμίσεων για όλο το 2020.

* Η ενίσχυση €800 για όλους τους εταίρους που εργάζονται σε μία τουριστική επιχείρηση.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 4/11/2023 το ανοιχτό μάθημα μουσικής προπαιδείας, από την Μουσική Σχολή του Δ. Πύλης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ           Αναγνωρισμένη από το κράτος                   Έτος Ιδρ…