Skourletis

Περίπου 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ έχουν ήδη δρομολογηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο αριθμός θα οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Συνολικά, είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, υπάρχουν 6.100 συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων και συμπλήρωσε ότι το κόστος μισθοδοσίας βασίζεται στα ανταποδοτικά τέλη χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Αναφερόμενος ο υπουργός στα οικονομικά των δήμων τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί από τη μείωση των πόρων κατά 60%. Βρίσκει μπροστά τις περιοριστικές πολιτικές, έχουμε χαμηλώσει τον πήχυ κάνοντας αποτελεσματικούς τους λίγους πόρους που έχουμε, σημείωσε.

Σε ότι αφορά στους συμβασιούχους ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία να παραμείνει ο αριθμός των συμβασιούχων που πληρώνονται από τους εθνικούς πόρους, σε συγκεκριμένα πλαίσια. Τον Μάιο αριθμούσαν περί τις 75.000, ενώ τον Δεκέμβριο ο αριθμός θα μειωθεί, συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί η απλή αναλογική για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προανήγγειλε ότι με τον ίδιο νόμο θα αποσυνδεθεί η διενέργεια των εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Θα πάμε μερικούς μήνες μπροστά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…