POP (3)

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ  ΚΑΙ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ- ΠΑΜΙΣΟΥ- ΙΘΩΜΗΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ –ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ  ΚΑΙ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ  ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ,   

Για Ρύπανση με Λύματα οικιακά  και βοθρολύματα, Για κίνδυνοπλημμύρας  και  επικινδυνότητα  στη  Δημόσια υγεία, επισημαίνει  δε ότι, <<Οι  μοκέτες, τα  πρόχειρα καλύμματα, τα  ταπέτα και τα χαρτόνια που σκεπάζουν  τις  σχάρες των φρεατίων  της  αποχέτευσης  όμβριων υδάτων,δεν λύνουν το πρόβλημα της αφόρητης  δυσοσμίας  και  δεν προστατεύουν κατοίκους  και  επισκέπτες .>>

«Αγαπητοί Πολίτες

Ύστερα από καταγγελίες  Συνδημοτών  μας   στην  κωμόπολη  του  Μουζακίου διαπιστώθηκε διαχρονικά  αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη  παροχέτευση  ακατέργαστων  Λυμάτων, οικιακών και Βοθρολυμάτων   στο  δίκτυο της αποχέτευσης  Όμβριων Υδάτων ,  επιβαρύνοντας  βάναυσα και επικίνδυνατ ο περιβάλλον, υποβαθμίζοντας  την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών με βλαβερές  συνέπειες   όπως,   η ρύπανση, η μόλυνση, η αφόρητη δυσοσμία και ο σοβαρότατος  κίνδυνος για τη δημόσια υγεία .

Κλείνουν τη μύτη τους  και ψωνίζουν  τους  θερινούς  μήνες  στη Δημοτική Αγορά του  Μουζακίου  οι κάτοικοι , ειδικότερα δε τώρα  με τα κουνούπια σε έξαρση   και τα στάσιμα  νερά τα πράγματα είναι άκρως  επικίνδυνα και έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Οι  επιχειρηματίες  στην κωμόπολη  του Μουζακίου όπως  θα δείτε και στις εικόνες  εξαντλώντας  την  ευρηματικότητά τους  και προκειμένου να προστατευτούν, αναγκάστηκαν  και τοποθέτησαν  μοκέτες  και  πρόχειρα καλύμματα, τα οποία  όμως  δεν  κάνουν  απολύτως  τίποτα, απλώς  <<κρύβουν λίγο τη δυσοσμία>>, επειδή όμως παραμένουν  εκεί και το χειμώνα δημιουργούν   άλλο ζήτημα  με τις βροχοπτώσεις  και την  Υδροσυλλογή  στα Φρεάτια .

Η θλιβερή  αυτή κατάσταση  είναι σε  γνώση του Δήμου  Μουζακίουκαι των υπευθύνων από χρόνια  οι οποίοι όμως προφανώς  φοβούμενοι το πολιτικό κόστος  <<έκλεισαν τα μάτια,δεν  ασχολήθηκαν και δεν  έλυσαν   το  πρόβλημα,  το παρέπεμψαν δε στις  καλένδες >>,  πιστεύοντας   ότι  θα κλείσει  με την αποχέτευση των ακαθάρτων, γεγονός  το οποίο δυστυχώς  μέχρι σήμερα  δεν έχει υλοποιηθεί.

Απαιτούνται  άμεσα  μέτρα  και σαν πρώτο προτείνουμε να σταματήσει η παροχέτευση των λυμάτων στο δίκτυο των όμβριων.  Αντί όμως  έστω και τώρα  αυτό να ξεκινήσει, οι υπεύθυνοι  υπακούοντας προφανώς  σε άλλα κελεύσματα και ερεθίσματα  άρχισαν  να  <<μπαλώνουν>>αντίθετα τα πράγματα, κλείνοντας  και καταργώντας   σχάρες  φρεατίων του δικτύου  αποχέτευσης όμβριων.

Πριν αρχίσουν τα προβλήματα με τις βροχές καλούμε κάθε αρμόδια και υπεύθυνη αρχή  να διερευνήσει  και  να ελέγξει αυτή την υπόθεση για περιβαλλοντική ευθύνη, εφαρμόζοντας  άμεσα  την αρχή, <<ο  ρυπαίνων πληρώνει>>. Καλούμε τα όργανα της συντεταγμένης  πολιτείας , να λάβουν κάθε οφειλόμενο μέτρο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  και της υγείας των Πολιτών.

Επιτέλους  πρέπει  να σταματήσει  <<αυτό το αίσχος>>που προσβάλλει  χρόνια  ολόκληρα  τον Πολιτισμό μας  και υποβαθμίζει το Περιβάλλον, δημιουργώντας τον κίνδυνο  σοβαρών επιπτώσεων για τη Δημόσια Υγεία.Υπάρχουν ευθύνες  οι οποίες   πρέπει  κατά την άποψή μας  να προσωποποιηθούν και  να αποδοθούν.<<Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο>>.

Μουζάκι 14-8-2018

Για την Περιβαλλοντική & Οικολογική Παρέμβαση

Τσιρογιάννης Ε.,  Γιώτης Λ.,  Βασιλάκος Α.

POP (1)

POP (2)

POP (4)

POP (5)

POP (6)

POP (7)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…