Stournareika Arxiki

Στην μάχη του εκχιονισμού έχουν ριχθεί από χθες Σάββατο 17 Νοεμβρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων & του Δ. Πύλης, προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό επαρχιακό & εθνικό δίκτυο του Νομού, ύστερα από την διήμερη εισβολή του πρώτου χιονιά για φέτος.

Συγκεκριμένα, από χθες μέχρι & σήμερα αργά το απόγευμα της Κυριακής, 44 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, υπό τον συντονισμό του Αντ/ρχη κου Χρ. Μιχαλάκη, προέβαιναν σε εκχιονισμούς του ορεινού οδικού δικτύου άνω των 700μ, όπου το χιόνι άγγιξε το μισό μέτρο.

Άμεσης επέμβασης έχριζαν περιοχές όπως από το ύψος των Στουρναραίικων & προς τα πάνω, από Κοτρώνι έως Πύρρα, όσον αφορά στις περιοχές του Δ. Πύλης, ενώ στο βόρειο-δυτικό κομμάτι του Νομού, επεμβάσεις έγιναν στις περιοχές Χρυσομηλιά – Αμπέλια, Καστανιά – Χαλίκι, Καλομοίρα – Ματονέρι, ενώ στον Κλεινοβό & στην Ι. Μονή Χρυσίνου, έγινε & απεγκλωβισμός λεωφορείου από τα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, λόγω μη χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων.

Από πλευράς Δ. Πύλης & τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας,  χρησιμοποιήθηκαν 4 jcb, 1 γκρέιντερ, 1 φορτωτής & 1 μισθωμένο μηχάνημα, για τον εκχιονισμό δρόμων της αρμοδιότητάς του εντός οικισμών, αλλά & δρόμων που οδηγούσαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, όπως σε Ελάτη, Βροντερό, Νεραϊδοχώρι, Παλαιοκαρυά, Στουρναραίικα & όπου αλλού οι περιστάσεις το απαιτούσαν.

Το έργο των συνεργείων αποχιονισμού δυσχέραιναν περεταίρω, αφελείς οδηγοί, που ενώ γνώριζαν ότι υπάρχει χιονόπτωση, ωστόσο δεν μερίμνησαν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρομποτιλιαρίσματα από διολισθήσεις των οχημάτων τους επί του οδοστρώματος.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παγετού, έχουν χρησιμοποιηθεί από την Π.Ε. Τρικάλων 150 τόνοι αλατιού, ενώ έκκληση γίνεται στους οδηγούς που κυκλοφορούν σε σημεία του οδικού δικτύου των παραπάνω περιοχών, να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ καλό θα ήταν αυτό το διάστημα να αποφεύγονται οι χωρίς σημαντικό λόγο μετακινήσεις.

pertouli 2

pertouli 1

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

 ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων: 49 Χρόνια ΝΔ

Στις 4/10/1974  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την ΝΔ. Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη…