Dritseli niki

Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνει έναν δύσκολο κύκλο προσπάθειας για όλα τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά αυτή τη χρονιά, για τις οικογένειές τους και για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί την αφετηρία για νέα όνειρα, για σχέδια, για μία περίοδο προσωπικής, επιστημονικής και κοινωνικής ολοκλήρωσης. Όμως και για τα παιδιά που δεν κατάφεραν τους στόχους τους, σήμερα δεν είναι το τέρμα της πορείας. Αντίθετα, η δύναμη της εμπειρίας είναι τέτοια που θα δώσει ώθηση για νέες προσπάθειες, για νέους στόχους, είτε σε σχέση με το πανεπιστήμιο, είτε σε άλλους δρόμους της ζωής. 

Τέλος, ως προς το δημόσιο πανεπιστήμιο, η νέα ακαδημαϊκή χρονιά αποτελεί χρονιά μεγάλης δοκιμασίας. Οι νέοι ακαδημαϊκοί πολίτες, τα παιδιά που σήμερα επέτυχαν την είσοδό τους, θα κληθούν να δώσουν μεγάλες μάχες για την διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μάχη αυτή οφείλει να είναι συλλογική υπόθεση της κοινωνίας και να βαδίζει παράλληλα και με έναν ακόμη μεγάλο στόχο, αυτόν της εφαρμογής της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης. 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…