Dritseli 1-8-19

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Παναγιώτα Δριτσέλη στο Ράδιο Μετέωρα και τους Θανάση Βλάχο και Γιώργο Σιαμουρέλη, με επίκεντρο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Όπως σημείωσε η Παναγιώτα, τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης δημιουργούν ανησυχία και σε σχέση με την οπισθοδρόμηση σε δικαιώματα και κεκτημένα που κατακτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και σε σχέση με τους οικονομικούς σχεδιασμούς.

Ιδιαίτερα ως προς το δεύτερο ζήτημα εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μέσω του αποθεματικού ασφαλείας που διεκδικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχη ανησυχία προκαλεί και η σοβαρότατη επιβάρυνση που επιφέρει στον παραγωγικό ιστό η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ΔΕΗ τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία υπερτονίζει τα προβλήματα της εταιρίας για να δικαιολογήσει την εκποίησή της σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ αποτελεί εθνικό παραγωγικό κεφάλαιο και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφεθεί έρμαιο στις ορέξεις κερδοσκόπων. 

Σε σχέση με τις εσωκομματικές εξελίξεις η Παναγιώτα Δριτσέλη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε την θέση που έχει από το 2012 ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τέτοιο θα πρέπει να παραμείνει, ανοίγοντας όμως τους ορίζοντές του στις αγωνίες της πλατιάς λαϊκής βάσης που τον στήριξε.

Σημείωσε επίσης ότι ο στόχος και για οργανωτικό άνοιγμα στη βάση των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και για εγγραφή νέων μελών εξελίσσεται ικανοποιητικά, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο και κάλεσε όλους τους φίλους του κόμματος να ενταχθούν στη συλλογική προσπάθεια και από το μετερίζι του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

 To ηχητικό διαθέσιμο εδώ : https://soundcloud.com/panagiota-dritseli/dxcqsyk2imqr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Μιχαλάκης: Αποκαθιστούμε τα προβλήματα σε κάθε σημείο του Νομού

Συνεχίζει τις εργασίες στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας η Π.Ε. Τρικάλων Συνεχίζονται εντατικά οι …