prostatis copy

Η υγεία του προστάτη καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τις σεξουαλικές συνήθειες του άντρα, διαπίστωσαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Οι ερευνητές εξέτασαν πώς η συχνότητα εκσπερμάτισης σε μηνιαία βάση επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη σε διάστημα 18 ετών. Τα στοιχεία υπέδειξαν ότι οι άντρες ηλικίας 20-29 ετών που εκσπερμάτιζαν 21 ή και περισσότερες φορές κάθε μήνα είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωσθούν αργότερα με καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με όσους εκσπερμάτιζαν 4 έως 7 φορές το μήνα.

Μάλιστα, τα οφέλη της συχνής εκσπερμάτισης φάνηκε να επεκτείνονται και στους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας: όσοι άντρες 40-49 ετών εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα υπολογίστηκε ότι είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη. Ο συχνός «καθαρισμός» του προστάτη μέσω της εκσπερμάτισης μειώνει ενδεχομένως τις πιθανότητες να εκδηλωθούν στον αδένα λοιμώξεις που προωθούν την ανάπτυξη του καρκίνου, δηλώνει η Τζένιφερ Ράιντερ, μία εκ των συντακτών της μελέτης, σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση European Urology.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σχέση εκσπερμάτισης και καρκίνου του προστάτη είναι δοσο-εξαρτώμενη, δηλαδή ο κίνδυνος μειώνεται σταθερά όσο αυξάνεται η συχνότητα εκσπερμάτισης σε μηνιαία βάση. Να σημειωθεί ότι το «μέσο» επίτευξης της εκσπερμάτισης δεν επηρεάζει τα οφέλη για τον προστάτη, δηλαδή οι άντρες μπορούν να προστατεύσουν τον προστάτη τους είτε με το σεξ με τη σύντροφό τους είτε με την αυτοϊκανοποίηση.

Πηγή: onmed.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…