How-to-Get-Rid-of-Back-Rolls-576x380

Θέλετε να ξεφορτωθείτε αυτά τα αντιαισθητικά παχάκια της πλάτης; Δοκιμάστε τις συμβουλές μας!

Τα παχάκια της πλάτης είναι ένα αλάνθαστο σημάδι πως δε φροντίζουμε την υγεία μας. Είτε δεν έχουμε καλή διατροφή, καλή ρουτίνα γυμναστικής, καλή στάση του σώματος, ή και συνδυασμό όλων αυτών. Τα παχάκια της πλάτης είναι αντιαισθητικά και λόγος ανησυχίας για πολλούς, ανεξάρτητα από το φύλο.

Σίγουρα, το πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν με τα χρόνια, αλλά μπορούν πάντοτε ν’ αποτραπούν. Έχουν όλα να κάνουν με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μη το βάζετε κάτω και εφαρμόστε τις παρακάτω συμβουλές μας. Πείτε αντίο στα παχάκια της πλάτης!

6 συμβουλές για να ξεφορτωθείτε τα παχάκια της πλάτης

1. Φροντίστε τη διατροφή σας

Παχάκια της πλάτης

Παρότι μπορεί να σας φανεί αρκετά προφανής και εύκολη αυτή η συμβουλή, είναι στην πραγματικότητα το πρώτο βήμα για μια υγιεινή ζωή, το οποίο μεταφράζεται σε ένα σώμα που λειτουργεί σωστά, και φυσικά, σε καλή φυσική εμφάνιση.

Αν και πολλοί έχουν την αίσθηση πως η υγιεινή διατροφή είναι χρονοβόρα και απαιτεί μεγάλη επένδυση, αυτό είναι μονάχα ένας μύθος.

Δε χρειάζεται να κάνουμε θυσίες, αλλά να επανεκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας για να εξασφαλίσουμε την ευεξία μας και να βελτιστοποιήσουμε την ποιότητα ζωής μας. Επιπλέον, αν δεν ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή θα είναι δύσκολο να εξαφανίσουμε τα παχάκια της πλάτης.

Μια επαρκής και συνειδητή διατροφή, μαζί με την κατάλληλη ρουτίνα ασκήσεων, θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο τέλος του ταξιδιού και να πάρετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει ν’ αποφύγετε ή να αφαιρέσετε εντελώς τα ακόλουθα προϊόντα:

  • Τηγανιτά φαγητά και άλλες πηγές ανθυγιεινών λιπαρών.
  • Επεξεργασμένα άλευρα.
  • Ζάχαρες.

Αντί των τροφών που αναφέραμε παραπάνω, επιλέξτε την αύξηση της κατανάλωσης άπαχης πρωτεΐνης, φρούτων, λαχανικών και υγιεινών λιπαρών. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα αβοκάντο, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, το λάδι καρύδας και τα μπλε ψάρια.

2. Θεραπείες μασάζ

Γυναίκα κάνει μασάζ

Αναμφίβολα, ο πιο ευχάριστος τρόπος για να εξαφανίσετε τα παχάκια της πλάτης είναι το μασάζ. Οι διαφορετικοί τρόποι εφαρμογής πίεσης και η κίνηση των χεριών στο δέρμα λειτουργεί υπέρ της σταδιακής εξαφάνισης των αποθεμάτων λίπους.

Πώς;

Σπάζοντας τα οζίδια του συσσωρευμένου λίπους.

Με αυτή τη μέθοδο λεμφικής αποστράγγισης, για παράδειγμα, βοηθάτε τα λεμφικά αγγεία να αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα, όπως επίσης και να καταπολεμήσουν την κατακράτηση υγρών.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε τεχνική μασάζ η οποία περιλαμβάνει την εφαρμογή θερμότητας στην περιοχή της πλάτης και στα πλαϊνά της κοιλιάς, μπορεί να είναι ωφέλιμη. Φυσικά, θα πρέπει να είστε συνεπείς και να διατηρήσετε αυτή τη ρουτίνα για να είναι αποτελεσματικά τα μασάζ.

3. Ασκήσεις για το σπίτι για να ξεφορτωθείτε τα παχάκια της πλάτης

Γυναίκα κάνει γυμναστική

Στη συνέχεια, σας προτείνουμε αυτές τις ασκήσεις για ν’ αφαιρέσετε πιο εύκολα το λίπος:

  • Άσκηση ανύψωσης: Εκτείνετε όλο σας το σώμα και βάλτε τα χέρια σας πίσω από τον λαιμό σας. Γι’ αυτή την άσκηση θα πρέπει ν’ ανυψώσετε τον κορμό σας ώστε ν’ αναπτύξετε τους οσφυϊκούς και τους παρασπόνδυλους μυς, και έτσι, να χάσετε το λίπος της περιοχής.
  • Άλλη μια εκδοχή για την καύση του λίπους είναι να βάλετε τα χέρια σας στον αυχένα σας και να κουνήσετε τον κορμό σας από τα αριστερά στα δεξιά.

4. Προσέξτε τη στάση του σώματός σας

Άνδρας με πόνο στην πλάτη

Ένα πολύ συχνό λάθος το οποίο φέρνει πολλά προβλήματα υγείας είναι η κακή στάση της πλάτης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μένοντας ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα με καμπουριασμένη πλάτη, δε θα βοηθήσετε την αποβολή του συσσωρευμένου, στην πλάτη, λίπους. Αντιθέτως, χειροτερεύει τα προβλήματα.

Πέραν του ότι είναι αντιαισθητικό και μειώνει το ύψος μας, λυγίζοντας την πλάτη για πολλή ώρα προκαλεί μυϊκούς πόνους και πόνους στις αρθρώσεις. Θα πρέπει επίσης να κρατάτε την πλάτη σας ίσια αν η δουλειά σας αναγκάζει να κάθεστε πολλές ώρες.

Αν χαλαρώσετε σε καμπουριασμένη στάση, η χαλάρωση θα προκαλέσει την εμφάνιση ρυτίδων και την αναδίπλωση του πάχους της πλάτης.

5. Η άσκηση είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος για να χάσετε τα παχάκια της πλάτης

Άνδρας κολυμπά

Δεν υπάρχει πιο χρήσιμη συμβουλή ή καλύτερα αποτελέσματα για την καταπολέμηση του λίπους του σώματος από το να κάνετε κάποιο άθλημα. Η φυσική δραστηριότητα με τα πιο εξαιρετικά αποτελέσματα για την πλάτη είναι η κολύμβηση. Μέσα από τα διαφορετικά είδη κολύμβησης γυμνάζονται όλοι οι μύες τις πλάτης, των μπράτσων και των ποδιών.

Με δύο φορές κολύμβηση την εβδομάδα για τουλάχιστον μια ώρα θα μπορέσετε να χάσετε αρκετά από τα παχάκια της πλάτης. Όμως, μπορείτε να συνδυάσετε την κολύμβηση με άλλες καρδιαγγειακές ασκήσεις που ενεργοποιούν την καύση θερμίδων και του λίπους γενικά.

6. Ενυδατώστε το σώμα σας

Γυναίκα πίνει νερό

Όσο απλό και αν ακούγεται, το να πίνετε πολύ νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξουδετερώσετε τις τοξίνες και να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών και το σωματικό λίπος. Οκτώ ποτήρια νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και πάντα εκτός των γευμάτων θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας ώστε να αυξήσετε την κατανάλωση ενέργειας.

Ένα καλό κόλπο που θα σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε και πάλι τον εαυτό σας να πίνει νερό είναι να έχετε πάντα ένα μπουκάλι μαζί σας. Έτσι, θα μπορέσετε να δείτε πόσο νερό καταναλώνετε μετρώντας το πόσες φορές γεμίζετε το μπουκάλι.

Δοκιμάστε το!

Είναι απλό, φθηνό και αποτελεσματικό.

Πηγή:meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Αρμένιοι: Από τη Γενοκτονία στην Εθνοκάθαρση. *Η τραγωδία του Ναγκόρνο Καραμπάχ  

“ H Γεωγραφία θέτει όρια στους ηγέτες όλου του κόσμου. Πράγματι, για να κατανοήσουμε τις δ…