Toixeio (4)

«Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια», λέει ο θυμόσοφος λαός μας, στην γνωστή σε όλους μας παροιμία, η οποία στην προκειμένη περίπτωση έχει μεταφορική ισχύ, αλλά πρακτικό όφελος, καθώς με την εν λόγω κατασκευή, στον δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο του Πορταϊκού, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καταφέρνει ταυτόχρονα δύο πράγματα: 1)Από τη μια, να δώσει λύση σε πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται κατά καιρούς εκεί & 2) την διαπλάτυνση του δρόμου, καθώς στο εν λόγω σημείο ο δρόμος στένευε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει την ταυτόχρονη διέλευση δύο οχημάτων, αλλά & την αποφυγή ατυχημάτων, που στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καταγραφεί στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, κατά μήκος του δρόμου, που οδηγεί προς το νεκροταφείο,  υπάρχει αρδευτικός τσιμενταύλακας, παράλληλα του δρόμου, ο οποίος έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα οι οικίες που βρίσκονται κατάντι του τσιμενταύλακα να πλημμυρίζουν.

Για την αντιμετώπιση λοιπόν αυτής της ζημιάς απαιτούνται & έχουν ξεκινήσει οι ακόλουθες εργασίες :

Α) Καθαίρεση τμήματος κατεστραμμένου τσιμενταύλακα.

Β) Τοποθέτηση προκατασκευασμένων τσιμεντοσωλήνων Φ600 mm κατά μήκος του δρόμου νότια του Ο.Τ. Γ21, ώστε να συνδεθεί με το υπάρχον αρδευτικό δίκτυο. Οι τσιμεντοσωλήνες θα εγκιβωτιστούν σε σκυρόδεμα C 12/15.

Γ) Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, στην νότια πλευρά του Ο.Τ. Γ21 και επί της ρυμοτομικής γραμμής, για τη διαπλάτυνση  του δρόμου. Ο τοίχος αντιστήριξης θα έχει μήκος περίπου 40,00 μ. με κυμαινόμενο ύψος ανωδομής από σκυρόδεμα C16/20 οπλισμένο.

Δ) Κατασκευή επιχωμάτων με αμμοχάλικα.

Ε) Κατασκευή πεζοδρομίου σε όλο το μήκος του τμήματος παρέμβασης, με τοποθέτηση πρόχυτων κρασπέδων και κατασκευή βάσης πεζοδρομίου από σκυρόδεμα C 12/15.

Toixeio (1)

Toixeio (3)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…