ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Ως παράταξη «Πύλης Όραμα» τονίσαμε από τη πρώτη στιγμή ότι επιθυμούμε οι πολίτες του Δήμου Πύλης να γνωρίζουν τα πεπραγμένα των Δημοτικών Συμβουλίων και των επιτροπών (οικονομικής κ.τ.λ) του δήμου μας.

Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε για τις θέσεις που έχουμε επί των θεμάτων, ενώ ταυτόχρονα καταγράφουμε αστοχίες, παραλείψεις και λάθη του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα και της Δημοτικής του ομάδας. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα με τόλμη και χωρίς δεύτερη σκέψη  και χωρίς να κάνουμε «στείρα αντιπολίτευση» υπερψηφίζουμε και επικροτούμε θέματα που έχουν να κάνουν με το διαπιστωμένο όφελος των δημοτών και του Δήμου μας.

Δυστυχώς όμως τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος, όσο και η παράταξη του πολλές φορές μας αφήνουν έκπληκτους με θέματα που θέτουν και αποφάσεις που λαμβάνουν.

Πριν σχολιάσουμε για τα 13 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ας πάμε πρώτα στην Οικονομική Επιτροπή που προηγήθηκε. Η Δημοτική Ομάδα «Πύλης Όραμα» δήλωσε ΑΠΟΧΉ  από την διαδικασία, αφού σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προσδώσει νομιμότητα σε μια θεματολογία και διαδικασία που χρήζει περαιτέρω διερεύνηση. Με αφορμή την κρίση πανδημίας του κορονοϊού αποφασίστηκε το τελευταίο διάστημα να γίνονται συνεδριάσεις Επιτροπών και Δημοτικά Συμβούλια «δια περιφοράς»( δηλαδή τηλεφωνικώς ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Βεβαίως και ορθώς το σεβαστήκαμε απόλυτα, αφού η λήψη μέτρων κατά της διάδοσης του COVID-19 αφορά όλους τους πολίτες και εμάς τους ίδιους. Αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι το πνεύμα του νόμου για τέτοιες συνεδριάσεις έχει να κάνει με ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ζητήματα και θέματα που απασχολούν τον Δήμο Πύλης, όπως ορίζει και ο νόμος και όχι να έρχονται στην Οικονομική Επιτροπή για συζήτηση και ψήφιση 24 θέματα!

Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο τα 9 μέλη της Επιτροπής αυτής να συνεδριάσουν σε ένα ασφαλές κτίριο, ώστε να υπάρχει η πρέπουσα απόσταση μεταξύ τους και να συζητηθούν τα θέματα εκτενώς. Ο κ. Μαράβας το αρνήθηκε, προφανώς ανησυχώντας για την υγεία; Αμφιβάλλουμε, διότι ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα να δεχτεί από κοντά τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Πύλης, σε δυο ομάδες (γκρουπ) με περισσότερα από 10 άτομα! Όπως και κατοίκους του Αγίου Βησσαρίωνα για θέμα που απασχολεί το χωριό τους και θεωρούμε πως εκβιάστηκαν και βρεθήκανε προ τετελεσμένων αποφάσεων. Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Μαράβας, ο κορονοϊος μεταδίδεται μόνο στις Οικονομικές Επιτροπές και στα Δημοτικά Συμβούλια;;;

Επίσης θα θέλαμε να ενημερωθούν οι δημότες μας από τον ίδιο τον Δήμαρχο  αν υπάρχει θέμα όπως ακούγεται στην τοπική κοινωνία  της Πύλης τι είδους δωρεές οικοπέδων από συγγενείς Δημοτικών συμβούλων προς τον Δήμο είναι αυτές.
Θεωρούμε ότι τέτοιες πρακτικές κάτι «κρύβουν» και να είναι σίγουρος ο κ. Δήμαρχος ότι θα παρακολουθούμε, θα ελέγχουμε και θα γνωστοποιούμε κάθε απόφαση στους δημότες μας αφού εξ’ υπακούεται αυτό είναι χρέος μας απέναντί τους.

Όσο αφορά τώρα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 20 Μαΐου 2020, συμμετείχαμε στην διαδικασία της «δια περιφοράς» για έναν και μόνο λόγο. Για να έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε γνώση της θέσης της Δημοτικής Αρχής για τα 13 θέματα που συζητήθηκαν, που ορισμένα από αυτά έχουν και μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον.

Αυτό που τονίζουμε είναι ότι τα δύο θέματα που έχουν να κάνουν για έγκριση μελέτης για ΣΑΥ και ΦΑΥ του έργου «Συντήρηση υποδομών στις Δ.Ε. Γόμφων, Πύλης και Πιαλείων» αξίας 500.000 ευρώ, αλλά και αυτό για το έργο «Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας» αξίας 60.000 ευρώ θα ήταν φρόνιμο και ωφέλιμο όταν καλούμαστε να αποφασίσουμε για τέτοια μεγάλα ποσά, να είχε απασχολήσει ένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε ένα αναγκαίο «εκ περιφοράς», ώστε να ακουστούν οι καλύτερες δυνατές προτάσεις.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της Επέκτασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις των κοινοτικών Συμβουλίων για τις ανάγκες των χωριών και βάσει προτεραιότητας (όχι λόγω προεκλογικών υποσχέσεων) σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του δήμου και με κοστολογημένες μελέτες να υλοποιούνται.

Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχει στοιχειώδη ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ επί των θεμάτων που καλούμαστε να ψηφίσουμε ως εκπρόσωποι των δημοτών μας. Άλλωστε από τέτοιες διαδικασίες μπορεί να βγει κερδισμένος και ο πολίτης, αλλά και ο Δήμος μας.

 

                                                                                                 Ο επικεφαλής της παράταξης

                                                                                                        Θεόδωρος Π. Χήρας

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…