sexy_girl

Ο πόνος μετά το σεξ είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα στις γυναίκες.

Συνήθως συνοδεύεται από αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, γι’ αυτό πολλές γυναίκες ανησυχούν για το ενδεχόμενο σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, λοίμωξης του ουροποιητικού ή άλλης ασθένειας.

Αν και ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ ή μετά από αυτό μπορεί να σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα υγείας, το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε μικροτραυματισμό του κόλπου λόγω απότομης διείσδυσης.

Τις περισσότερες φορές, αυτό συμβαίνει επειδή ο κόλπος δεν λιπαίνεται επαρκώς. Αυτή είναι μια από τις χρησιμότητες των προκαταρτικών πράξεων πριν την ολοκλήρωση της ερωτικής επαφής, ώστε ο κόλπος να προλάβει να υγρανθεί και να έχει έτσι τη σωστή λίπανση, που θα μειώσει τις τριβές.

Άλλες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν κολπικές εκκρίσεις και πόνο μετά το σεξ είναι καταστάσεις, όπως ο σκληρός λειχήνας, το έκζεμα, η ψωρίαση κλπ.

 Πώς θα ξεχωρίσετε λοιπόν ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα από τον πόνο λόγω του σεξ;

Είναι πιθανό να παρατηρήσετε κηλίδες αίματος ή να νιώσετε ήπιο ερεθισμό ή κάψιμο κατά την ούρηση. Στην περίπτωση ΣΜΝ ή άλλης λοίμωξης όμως, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κολπικές εκκρίσεις, έντονο κνησμό, εκκρίσεις με πύον, κράμπες στην περιοχή της πυέλου και πόνο.

Εάν έχετε ανάλογα συμπτώματα, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

sex 8

Τι μπορείτε να κάνετε

Τις περισσότερες φορές οι κολπικές εκκρίσεις με λίγο αίμα λόγω μικροτραυματισμού στο σεξ, υποχωρούν σύντομα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι. Ο κόλπος είναι αυτορρυθμιζόμενος και έχει την ικανότητα να επουλώνει γρήγορα τις πληγές λόγω της έντονης κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή.

Για την καθαριότητα της περιοχής χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνια.

Εάν ο πόνος είναι έντονος μπορείτε να πάρετε κάποιο αναλγητικό, όπως ιβουπροφαίνη.

Να φοράτε επίσης πάντα βαμβακερά εσώρουχα και να αποφεύγετε τα στενά ρούχα. Είναι καλό τέλος, να απέχετε από το σεξ για κάποιες μέρες μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Πώς θα προλάβετε τον πόνο στο σεξ

Το κλειδί βρίσκεται στην καλή λίπανση του κόλπου, ώστε να μην προκαλείται έντονη τριβή και να αποφεύγεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Είναι επίσης απαραίτητο να τηρείτε τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.

onmed.gr από popsugar.com

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …