kyvoi laxanikwn

Θέλετε να φτιάξετε τους δικούς σας κύβους λαχανικών και να επιλέξετε εσείς τα αγαπημένα μυρωδικά για ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα στα φαγητά σας;

 Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε μία συνταγή για να μπορέσετε να φτιάξετε μόνοι σας κύβους λαχανικών και να τους χρησιμοποιήσετε κατά το μαγείρεμα στις συνταγές σας.

Επιλέξτε τα μυρωδικά της αρεσκείας σας και όποια γεύση προτιμάτε αφού έχετε πολλές επιλογές ανάμεσα σε δυόσμο, βασιλικό, δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό, θρούμπι, μαντζουράνα ή οποιοδήποτε άλλο σας αρέσει, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι πολύ απλό και εύκολο, ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και χωρίστε σε παγοθήκες, μπορείτε να κάνετε mix ανάλογα τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Πως να φτιάξετε κύβους λαχανικών

Για παράδειγμα, αν θέλετε να φτιάξετε κύβους λαχανικών για να τους δώσετε γεύση γαλλικής κουζίνας, αναμείξτε στις θήκες ψιλοκομμένα μυρωδικά από:

  • δενδρολίβανο
  • θυμάρι
  • θρούμπι
  • μαντζουράνα
  • βασιλικό
  • ρίγανη

Για να φτιάξετε ένα μείγμα για πίτσα και να το βάλετε στη σάλτσα ώστε να δώσετε πιο έντονα αρώματα μπορείτε να αναμείξετε:

  • κόκκινη πιπεριά
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • μαντζουράνα
  • βασιλικός
  • μαϊντανός
  • δενδρολίβανο
  • τσίλι
  • σέλινο

Προσθέστε τα όλα σε παγοθήκες αφού πρώτα  ψιλοκόψτε αρκετά καλά και τα ανακατέψετε.

Μόλις έχετε ετοιμάσει τα αρωματικά σας, το μόνο που μένει είναι να τα βάλετε στις παγοθήκες και να προσθέσετε ελαιόλαδο, τοποθετήστε στο ψυγείο και οι κύβοι λαχανικών είναι έτοιμοι.

Φροντίστε μόνο να ξεχωρίσετε κάθε παγοθήκη ανάλογα με τα μυρωδικά που έχει κάθε κύβος, για να μην μπερδευτείτε αργότερα.

Κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε μία σούπα, σάλτσα ή κάποιο φαγητό που να έχει δυνατά αρώματα και ιδιαίτερη γεύση, απλά πάρτε 1-2 παγωμένους κύβους και τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα. Πλέον μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή έτοιμους κύβους λαχανικών.

Πως διατηρούνται βότανα και μυρωδικά

Τα φρέσκα μυρωδικά και βότανα που μόλις αγοράσατε είναι γνωστό πως δε μπορούν να μείνουν φρέσκα για πάντα, μάλιστα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν μαραθεί και θα πρέπει να τα πετάξετε. Γιαυτό ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τρόπους για να μπορέσετε να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα φρέσκα και να τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα και στις συνταγές σας, ώστε να δώσουν περισσότερο άρωμα και γεύση στα φαγητά σας.

Τι μπορείτε να κάνετε:
Τοποθετήστε κάθε μυρωδικό ξεχωριστά μέσα σε βάζο και στη συνέχεια να προσθέσετε ελαιόλαδο μέχρι το βάζο να γεμίσει.

Φροντίστε τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσετε να μην είναι αραιό μέσα στο βάζο αλλά όσο το δυνατόν συμπιεσμένα.

πως-να-φτιάξω-κύβους-λαχανικών-βοτάνα

Διατηρήστε φρέσκα βότανα  στον πάγο

Για να καταψύξετε φρέσκα βότανα και να τα διατηρήσετε φρέσκα για όσο καιρό χρειαστεί χωρίς να χάσουν ούτε στο ελάχιστο τη γεύση τους και διατηρώντας τα όλα τους τα θρεπτικά συστατικά. θα πρέπει να επιλέξετε τα βότανα της αρεσκείας σας και να ξεπλύνετε καλά, ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια προσθέστε σε άδεια παγοθήκη φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο ώστε να συμπληρώσετε με νερό, γεμίστε και τοποθετήστε στο ψυγείο. Αφήστε όση ώρα χρειαστεί για να παγώσουν και όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε ένα-ένα τα παγάκια και βάλτε σε μία σακούλα ώστε να μη πιάνουν χώρο. Γράψτε πάνω την ένδειξη «βότανα» ή ότι εσείς προτιμάτε, ώστε να τα ξεχωρίζετε και τοποθετήστε πάλι μέσα στην κατάψυξη.

Όποτε οι συνταγές σας απαιτούν βότανα για το μαγείρεμα βγάλτε από την κατάψυξη και ρίξτε μέσα στο φαγητό, η φρεσκάδα, η γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά δεν θα χαθούν και λιώνοντας θα μείνουν όλα στο φαγητό σας.

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…