broutzos

Ας δούμε μερικές έξυπνες τεχνικές για να καθαρίσουμε εύκολα, γρήγορα και σχετικά απλά, τα μπρούτζινα σκεύη που έχουμε στο σπίτι, αλλά ακόμα και τα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας, χωρίς να παραλείψουμε φυσικά, τις πορσελάνες είτε πρόκειται για νιπτήρα, είτε για βάζα. Διαβάστε προσεχτικά με πια φυσικά υλικά μπορούμε να τα καταφέρουμε και τι πρέπει να προσέχουμε.

Αλοιφή για να γυαλίσεις τα μπρούτζινα σκεύη

Ας θα δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε μια αλοιφή για να γυαλίσετε τα μπρούτζινα σκεύη που έχετε στο σπίτι, ξεχάστε τις τοξικές αλοιφές του εμπορίου που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον αλλά και την υγεία μας.

Σε ένα μπολ ρίξτε λίγες κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και προσθέστε ίση ποσότητα από αλάτι και αλεύρι (την ακριβή ποσότητα θα τη βρείτε μόνοι σας αναλόγως με τις ανάγκες που έχετε).

Πάρτε ένα παλιό ύφασμα από φανέλα ή κάποιο t-shirt μπλουζάκι (που δε χρησιμοποιείς πια), φροντίστε να κρατήσετε ένα καθαρό και στεγνό κομμάτι ύφασμα για το τελείωμα, βούτηξε ένα κομμάτι υφάσματος στην αλοιφή που μόλις φτιάξαμε και τρίψε με αυτό όλα τα μπρούτζινα σκεύη του σπιτιού. Στη συνέχεια, πάρτε το καθαρό ύφασμα και βρέξτε το με λίγο νεράκι, τρίψε και σκούπισε μέχρι καθαρίσουν πλήρως τα μπρούτζινα σκεύη.

Αμέσως θα παρατηρήσετε την αλλαγή στο χρώμα τους και θα αποκτήσουν λάμψη, εναλλακτικά μπορείτε να τα βάλετε κάτω από τη βρύση και στη συνέχεια να τα σκουπίσετε.
Τα μπρούτζινα σκεύη σας τώρα θα λάμπουν και πάλι σαν καινούρια.

Γυαλίστε τα πλακάκια και τις πορσελάνες

Κάντε τα πλακάκια και τις πορσελάνες του σπιτιού να λάμψουν με ένα εύκολο κολπάκι.
Αν τα πλακάκια στο σπίτι σας έχουν χάσει την αρχική τους λάμψη ή απλά χρειάζονται καθάρισμα,
τότε για να γίνουν και πάλι όπως πριν, θα σας πω είναι εύκολο και απλό κόλπο. Τρίψτε τα πλακάκια και τις πορσελάνες με ένα πανί στο οποίο έχετε φροντίσει από πριν να το εμποτίσετε με αρκετό ξύδι, περάστε και τρίψτε καλά τα σημεία που έχουν περισσότερη βρωμιά και να αμέσως θα ξαναβρούν τη λάμψη τους και θα καθαριστούν στο «άψε σβήσε».

Αυτό το μικρό κόλπο θα τους δώσει λάμψη και εσείς μπορείτε πλέον να απολαύσετε αυτή τη λαμπάδα.

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…