skoros

Απομακρύνετε με φυσικό τρόπο, τα μυρμήγκια και το σκόρο, που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο σπίτι.

Επίσημα έχουμε μπει εδώ και αρκετές ημέρες στην άνοιξη. Ο καιρός περνά και το καλοκαίρι πλησιάζει, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους, εκτός από τη ζέστη και τον έντονο ήλιο, τα ενοχλητικά έντομα όπως κουνούπια, μυρμήγκια, σκόρος κλπ.

Είναι η κατάλληλη εποχή να μάθουμε πως μπορούμε να απαλλαγούμε με φυσικό τρόπο από τα μυρμήγκια και το σκόρο, ώστε να τα αποτρέψουμε να μπουν στο σπίτι μας και να το «βάλουν στα πόδια». Έτσι, θα είμαστε απαλλαγμένοι από αυτά τα δύο ενοχλητικά ζωύφια.

Διώξτε τα μυρμήγκια μακριά

Αν και πρόκειται για χρήσιμα έντομα που βοηθούν στη διατήρηση υγιούς χλωρίδας, παρόλα αυτά πρέπει να λάβουμε μέτρα για να τα διώξουμε μακριά από το σπίτι μας, όταν φτιάχνουν τη φωλιά τους εντός της οικίας μας. Δυστυχώς δε μπορούμε να τα αφήσουμε να «αλωνίζουν» και κρίνεται αναγκαία η απομάκρυνση τους. Εκτός από αντιαισθητικό θέαμα είναι και ανθυγιεινά για εμάς και τα παιδιά μας. Όταν ψάχνουν την τροφή τους μέσα στην οικία μας, μπαίνουν στα συρτάρια και τις ντουλάπες που αποθηκεύουμε τρόφιμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν στο φαγητό και χωρίς να το καταλάβουμε στο στομάχι μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε ύστερα από 1-2 ή και παραπάνω ώρες θα είναι αργά, αφού ήδη θα έχουμε νοσήσει με γαστρεντερίτιδα.

Πως να απομακρύνουμε τα μυρμήγκια

Υπάρχουν αρκετά χημικά προϊόντα στο εμπόριο που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα απομακρύνουμε με φυσικούς και βιολογικούς τρόπους, που έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Στην αρχή είναι απαραίτητο να  ανακαλύψετε από που προέρχονται τα μυρμήγκια και να βρείτε την φωλιά τους. Όταν έχετε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχετε εντοπίσει την «εστία του κακού», ρίξτε ξύδι στο δρόμο τους. Αυτό θα τα αποτρέψει από το να προχωρήσουν και θα τραπούν σε άτακτη φυγή. Πλέον θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και θα απαλλαγείτε μια για πάντα.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, αν και εμείς συνιστούσαμε το ξύδι, καθώς είναι πιο φυσικός τρόπος, απαλλαγμένος από χημικές ουσίες.

Έξτρα tips για να απαλλαγείτε από μυρμήγκια

  • Ένας ακόμη βιολογικός τρόπος για να διώξετε τα μυρμήγκια που αλωνίζουν ανενόχλητα μέσα στο σπίτι, ψάχνοντας τη τροφή τους, είναι τα αγγούρια. Τα μυρμήγκια σιχαίνονται τα αγγούρια, αν τοποθετήσετε τις φλούδες ενός αγγουριού κοντά στη φωλιά τους θα τα αναγκάσετε να φύγουν για άλλες «πολιτείες».
  • Δεύτερη συμβουλή: Σκορπίστε μέσα στις ντουλάπες και στα συρτάρια άφθονο ταλκ, είναι κάτι που τα μυρμήγκια απεχθάνονται και θα τα κάνει να φύγουν μακριά.

Μέντα

Πρόκειται για ισχυρό εντομοαπωθητικό φυτό και είναι ιδανικό για να απομακρύνει τα μυρμήγκια. Η μενθόλη παράγει την έντονη μυρωδιά που αναβλύζει από τη μέντα και ευθύνεται για την απομάκρυνση των μυρμηγκιών. Πιο συγκεκριμένα, το άρωμα της μέντας διαταράσσει την όσφρηση τους και λειτουργεί απωθητικά, μειώνοντας κατά πολύ την ικανότητα να αντιληφθούν την πηγή φαγητού.

Ανακατέψτε σε ένα φλιτζάνι με νερό, μερικά φύλλα μέντας ή τα αιθέρια έλαια του φυτού και αδειάστε σε πλαστικό δοχείο ψεκασμού. Ραντίστε τα σημεία που υπάρχουν μυρμήγκια και αυτά θα απομακρυνθούν από το χώρο τις πρώτες κιόλας ημέρες. Επαναλάβετε σε καθημερινή βάση, μέχρι να απαλλαγείτε εντελώς.

Λεμόνι

Ακόμη μια χρήσιμη εφαρμογή για το λεμόνι, μέσα στο σπίτι. Τρίψτε τη φλούδα από μερικά λεμόνι και σκορπίστε στα κουφώματα και τις εισόδους του σπιτιού. Η μυρωδιά του είναι ενοχλητική για τα μυρμήγκια και θα τα αποτρέψει να προχωρήσουν περαιτέρω.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια λεμονιού. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε βαμβάκι και τοποθετήστε στο ντουλάπι, σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μυρμήγκια θα απομακρυνθούν. Φροντίστε κάθε 3 ημέρες να ανανεώνετε.

Πιπέρι

Ίσως το πιο δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε συνταγή. Γνωρίζετε όμως, πως εκτός από πλούσιο άρωμα και γεύση στα φαγητά, έχει εξαιρετική δράση στην απομάκρυνση των μυρμηγκιών;

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού αναμείξτε τριμμένο πιπέρι μαζί με νερό. Ψεκάστε με το μείγμα όλα τα σημεία του σπιτιού, που υποψιάζεστε πως εισχωρούν τα μυρμήγκια και σύντομα θα απαλλαγείτε οριστικά από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες

Πως θα απαλλαγώ από το σκόρο;

Η φύση μας δίνει και πάλι τη λύση για να απαλλαγούμε από το σκόρο. Καθώς παρέχει πολύτιμα βότανα που εκτός από τις θεραπευτικές ιδιότητες που χαρίζουν υγεία, βοηθούν να απαλλαγούμε ή να αποτρέψουν τη δημιουργία σκόρου στη ντουλάπα και να σώσουμε τα ρούχα μας από την καταστροφή.

Ο δυόσμος και η μέντα είναι ιδανικά απωθητικά. Πάρτε δυόσμο και μέντα, βάλτε τα μέσα σε ένα τούλι ή σε λεπτό ύφασμα, δέστε καλά και τοποθετήστε μέσα στη ντουλάπα ή τα συρτάρια.

Η μυρωδιά από τα συγκεκριμένα βότανα απωθεί το σκόρο.

Όταν η μέντα ή ο δυόσμος ξεραθούν και σταματήσουν να μυρίζουν, απλώς αντικαταστήστε με φρέσκα φύλλα.

Με τη βοήθεια της φύσης και εντελώς βιολογικά, θα απαλλαχθείτε από μυρμήγκια και σκόρο, και θα έχετε το «κεφάλι σας ήσυχο».

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…