1_

Όσοι έχετε σκύλο πιθανόν να γνωρίζετε ήδη πόσο συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο είναι η εμφάνιση ψύλλων ή άλλων παράσιτων στο τρίχωμα του.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι και μόνο στη σκέψη της παρουσίας των ενοχλητικών εντόμων στους αγαπημένους τετράποδους φίλους τους τρελαίνονται.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο; Ας δούμε παρακάτω απλά και κατανοητά.

Πως να καταλάβω αν ο σκύλος μου έχει ψύλλους

Πιθανές ενδείξεις που φανερώνουν την ύπαρξη ψύλλων σε ένα σκύλο είναι η συνεχής φαγούρα. Μπορούμε να κοιτάξουμε επάνω στο δέρμα του σκύλου μας ώστε να διακρίνουμε αν υπάρχουν μικρά σκούρα καφέ ή λευκά ζωύφια.

 το σκυλί θα ξύνεται αν έχει φαγούρα
Αν και τα περισσότερα σκυλιά δεν παρουσιάζουν συνήθως κάτι άλλο εκτός από κνησμό, δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν και κάποιες αλλεργίες. Χτενίστε τη ράχη, τους γλουτούς, την ουρά και τη βουβωνική χώρα του σκύλου σας με μία λεπτή οδοντωτή χτένα.

Πως να απαλλαγείτε από τους ψύλλους
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι ψύλλοι είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα των σκύλων και των ιδιοκτητών τους. Ακόμα και στους πιο καθαρούς σκύλους, τα ανεπιθύμητα αυτά πλάσματα θα καταφέρουν να εισβάλλουν στο σώμα του αγαπημένου μας κατοικίδιου.

Τα καλά νέα όμως είναι πως στην αγορά πλέον έχουν βγει καινούργια προϊόντα τα οποία εμποδίζουν τον αναπαραγωγικό κύκλο των ψύλλων και προστατεύουν και τον ίδιο τον σκύλο από την έκθεση σε χημικές ουσίες.

 αντιμετωπίστε τους ψύλλους στους σκύλους με φυσικό τρόπο

Τρεις είναι οι δημοφιλείς λύσεις για την καταπολέμηση των ψύλλων στους σκύλους:

● Η πρώτη λύση είναι οι αμπούλες, των οποίων το περιεχόμενο αδειάζεται επάνω στην ωμοπλάτη του ζώου και στο σβέρκο του με μία θεραπεία που διαρκεί κυρίως για ένα μήνα.

● Η δεύτερη λύση είναι τα χάπια τα οποία αποδεδειγμένα λειτουργούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των παρασίτων.

● Η τρίτη και τελευταία λύση είναι η χρήση σπρέι που αφορά τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους που ζει το κατοικίδιο σας.

Αν παρά τις συνεχείς προσπάθειες οι ψύλλοι δεν υποχωρούν, τότε πρέπει να προβείτε σε άλλες ενέργειες, όπως για παράδειγμα την προμήθεια μη τοξικών σπρέι για εσωτερικούς χώρους με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τόσο το εσωτερικό του σπιτιού σας, όσο και την αυλή σας.

 πως να ξεφορτωθείτε τους ψύλλους από τα κατοικίδια σας
Αν έχετε στην κατοχή σας και άλλα ζώα τότε πρέπει να ξεκινήσετε θεραπεία και σε εκείνα, διότι μπορεί και αυτά να έχουν κολλήσει. Διαφορετικά, μπορείτε να υποβάλετε το σκύλο σας σε έναν μηνιαίο έλεγχο ώστε να είστε σίγουροι πως εκείνος θα μείνει μακριά από τα προβλήματα που προκαλούν οι ψύλλοι.

Φυσικά μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας ή ένα κατάστημα με είδη κατοικιδίων (τα γνωστά pet shop) για να βρείτε την κατάλληλη λύση για το δικό σας σκυλάκι.

Πηγή: coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Μαρία Σκαμπαρδώνη για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…