drosero Arxiki

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα, περίπου στις 5:30 σε αποθήκη-στάβλο ξυλο-τσίγγινης κατασκευής, στην κτηματική περιφέρεια του Δροσερού.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε, κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν αιτίες, από παρακείμενο αγρό με αλωνισμένη σταριά και με την βοήθεια μικρής έντασης ανέμου που εκείνη τη στιγμή έπνεε στην περιοχή, έφτασε στα όρια της αποθήκης με αποτέλεσμα να προκαλέσει αρκετές ζημιές  στην όλη κατασκευή, καίγοντας παράλληλα και στοίβες άχυρου, που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο, στον οποίο όμως δεν βρίσκονταν ζώα.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της ΠΥ Τρικάλων, η οποία προσέτρεξε στο συμβάν με δύναμη 10 ανδρών, τριών πυροσβεστικών οχημάτων και επικεφαλής τον Δ/τή της Υπηρεσίας Πύραρχο κ. Δημ. Γαλάνη, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αποσοβώντας μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δίπλα από τον καιγόμενο αχυρώνα, εβρίσκετο αποθήκη με υπόγειες δεξαμενές καυσίμων.

Στην τελική επιχείρηση κατάσβεσης, συμμετείχε κι ένα μηχάνημα του Δ. Πύλης, τύπου JCB, το οποίο παραχωρήθηκε άμεσα από τον αρμόδιο Αντ/ρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Άρη Τζάνη, ύστερα από αίτημα της ΠΥ Τρικάλων.

Το προανακριτικό έργο για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έχει αναλάβει το αρμόδιο τμήμα της ΠΥ Τρικάλων.

drosero (2)

drosero (4)

drosero (5)

drosero (6)

drosero (8)

drosero 7

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …