Arxiki

Το κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα για 1.300.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για περίπου 125.000 μόνιμους δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές.

«Πρεμιέρα» της νέας σχολικής χρονιάς είχαμε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 & για τα σχολεία του Δήμου Πύλης, όπου μαθητές & καθηγητές, αντάμωσαν & πάλι στον γνώριμό τους σχολικό χώρο, ύστερα από την καλοκαιρινή ραστώνη.

Νέο «υλικό» για τα Γυμνάσια με τα πρωτάκια, που άφησαν το Δημοτικό, να κάνουν την πρώτη τους «βόλτα» σε ένα πρωτόγνωρο γι’ αυτά περιβάλλον, δηλώνοντας όμως έτοιμα να ανταποκριθούν στις νέες τους υποχρεώσεις.

Τελευταία όμως χρονιά για όσους μαθητές διανύουν φέτος την Γ’ Λυκείου, όπου οι υποχρεώσεις είναι πολλές & αυξημένες, ξέροντας πολύ καλά, ότι από την φετινή τους  πορεία, χαράσσεται κατά κάποιον τρόπο & η μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

Ο Αγιασμός στα Σχολεία της Πύλης ξεκίνησε από το Γυμνάσιο Πύλης, όπου παρέστη & παρακολούθησε(σε όλα τα Σχολεία)  τον καθιερωμένο Αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημ. Κατσαρός, & ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, συνοδευόμενος από τον Αντ/ρχο κ. Σωτ. Αγγέλη, την πρόεδρο του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου και το νέο πρόεδρο της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασ. Κανέλα, όπου στο τέλος ευχήθηκε σε μαθητές & καθηγητές, δύναμη & όρεξη για τη νέα τους σχολική χρονιά, ενώ στους μαθητές των δύο Λυκείων της πόλης συνέστησε να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους και με πολλή και στοχευμένη δουλειά να δρέψουν τους καρπούς της επιτυχίας με την είσοδό τους στις σχολές της επιθυμίας τους.

Το «παρών» έδωσε και η Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Τρικάλων κα Δήμητρα(Ντέμη) Νάτσινα.

Ακολούθησε ο Αγιασμός σε Παιδικό Σταθμό, Λύκειο, Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Πύλης & η πρώτη επίσημη σχολική μέρα έκλεισε με τον Αγιασμό στο ΕΠΑΛ Πύλης.

Στην τελετή του Αγιασμού στα Σχολεία της Πύλης παραβρέθηκαν & παρακολούθησαν επίσης ο Υπ/μος Α’ κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, ως εκπρόσωπος του Α.Τ. Πύλης, η δημ. σύμβουλος κα Χαρά Καλιώρα, ο επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Βαλ. Τσιούτσιας, με τους δημ. συμβούλους του κ.κ. Παν. Τσόλα & Δημ. Μάντζιο και ο δημ. σύμβουλος της Αξ/κής Αντ/σης κ. Βαγγ. Κουτής.

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου ο «Αγιασμός», πραγματοποιήθηκε στις 8:30πμ & 9:00πμ, από τους ιερείς της αντίστοιχης του Σχολείου Ενορίας, στον οποίο παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Κ. Δούλαλας και Κ. Ζούρτος και οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Χρ. Ζιάκας, Θ. Χήρας του Χρ. και Θέμης Ζάχος.

Να σημειώσουμε πως τις ευχές τους απέστειλαν, για μια «Καλή & δημιουργική σχολική χρονιά», η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ο Περ/κός Δ/ντής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Γεώρ. Δοδοντσάκης, η Δ/ντρια της Β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα, καθώς & ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.

Πύλη

Γυμνάσιο

Pyli (1)

Pyli (2)

Pyli (3)

Pyli (4)

Pyli (5)

Pyli (7)

Pyli (8)

Παιδικός

Pyli (10)

Pyli (11)

Pyli (12)

Λύκειο

Pyli (14)

Pyli (15)

Pyli (16)

Pyli (17)

Νηπιαγωγείο

Pyli (18)

Pyli (19)

Pyli (20)

Pyli (21)

Δημοτικό

Pyli (22)

Pyli (23)

Pyli (24)

Pyli (25)

Pyli (26)

ΕΠΑΛ

Pyli (27)

Pyli (28)

Pyli (29)

Pyli (30)

Γόμφοι

Gomfoi 2

Gomfoi 3

Φιλύρα

filyra 1

filyra 2

filyra 3

Φήκη

fiki 1

fiki 2

fiki 3

fiki 4

Πιαλεία

Pialeia 1

Pialeia 2

Pialeia3

Πηγή

pigi 1

pigi 2

pigi 3

pigi 4

Στουρναρέικα

Stourn 2

Stourn 4

Stourn 6

Stourn 7

Stourtn 3

Stoyrn 1

Ελάτη

Elati 1

elati 2 Elati 3

elati 4

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…