ker

Τη διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και Δια Βίου Μάθηση (ΔΒΜ) συζήτησαν στη συνάντησή τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Σίσσυ Γκίκα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Στη συζήτηση αναλύθηκε εκτενώς η υφιστάμενη κατάσταση της ΕΕΚ και τα βασικά χαρακτηριστικά της σκοπούμενης μεταρρύθμισης.

Ο κ. Βούτσινος επεσήμανε την επικείμενη καθιέρωση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Σ.Ε.Ε.Κ.), το οποίο θα αναπτύσσεται στα πεδία 3, 4 και 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, κατ’ αντιστοιχία με αυτά του Ευρωπαϊκού.

Η Υπουργός τόνισε πως βασικοί στόχοι είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αναφορικά με την ΕΕΚ και η άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας.

Η κα Κεραμέως υπογράμμισε την πιλοτική λειτουργία των Πρότυπων ΕΠΑΛ και Πειραματικών ΙΕΚ.

Η Υπουργός δήλωσε: «Συνεχίζεται ο διάλογος με φορείς για το νέο νομοσχέδιο, που αποτελεί μία συνεκτική και ολιστική προσέγγιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης. Σκοπός μας, οι συντονισμένες παρεμβάσεις στον τομέα της ΕΕΚ να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη απορροφητικότητα των νέων στην αγορά εργασίας και να συνδεθούν με αύξηση της παραγωγικότητας.»

Πηγή: epoli.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Λουλούδια: Tips για την φύτευση και την φροντίδα τους

Σε ποιον δεν αρέσει ένας ανθισμένος κήπος ή ένα μπαλκόνι στολισμένο με γλάστρες όμορφων φυ…