job

Το Reactivate είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βοηθάει τους πολίτες άνω των 35 ετών της ΕΕ να βρουν ευκαιρίες εργασίας, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ και τους εργοδότες να βρουν καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Στόχος του προγράμματος είναι να αντιστοιχίσει το προφίλ των ατόμων που αναζητούν εργασία, και ειδικότερα των ανέργων, με τις προσφορές για αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι θέσεις εργασίας και μαθητείας πρέπει να έχουν ελάχιστη διάρκεια 6 μηνών (η διάρκεια της πρακτικής άσκησης μπορεί να είναι μικρότερη).

Το πρόγραμμα Reactivate σάς παρέχει πληροφορίες και βοήθεια για την αναζήτηση εργασίας, την πρόσληψη και την αντιστοίχιση του προφίλ σας με τις προσφερόμενες θέσεις. Μπορείτε επίσης να λάβετε οικονομική ενίσχυση για να μεταβείτε στο εξωτερικό για επαγγελματική συνέντευξη και για να καλύψετε για παράδειγμα έξοδα που αφορούν μαθήματα γλώσσας, την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων ή τα έξοδα μετεγκατάστασης.

Τι προσόντα απαιτούνται;

Το πρόγραμμα Reactivate είναι ανοιχτό σε υποψηφίους με διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης και/ή επαγγελματικής εμπειρίας.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε;

Το Reactivate παραθέτει τους όρους και τους κανόνες που διέπουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα Reactivate μπορεί να βοηθήσει και εργοδότες, ιδίως τους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες αυτοί μπορούν να βοηθηθούν στην αναζήτηση εργαζομένων από άλλες χώρες για κενές θέσεις που είναι δύσκολο να καλυφθούν, ενώ μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Reactivate για να λάβουν βοήθεια σχετικά με τη διαχείριση των προσφορών εργασίας και την αντιστοίχιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων από την ΕΕ με τις απαιτήσεις των κενών θέσεων. Επίσης, το πρόγραμμα παρέχει οικονομική βοήθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σχεδιάζουν προγράμματα ένταξης για τους νεοπροσληφθέντες εργαζομένους τους.

Δειτε εδω περισσότερα

e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…