laiki1

Διπλό το όφελος από την άμεση παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων για την – προσωρινά – δεύτερη λαϊκή αγορά στα Τρίκαλα, στην περιοχή ΟΣΕ.

Το πρώτο, ότι λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων για τις λαϊκές αγορές (απόσταση πάγκων, μικρότερος αριθμός πωλητών), μειώνονται οι κίνδυνοι για τους πολίτες.

Το δεύτερο, ότι κινείται χωρίς πρόβλημα η τοπική αγορά γεωργικών προϊόντων, με οφέλη για ολόκληρη την τοπική οικονομία.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου κινήθηκε τάχιστα και εξήγησε στον ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση. Αυτός με τη σειρά του, όπως ορίζει ο νόμος, εισηγήθηκε την έγκριση άδειας για τη δεύτερη καθημερινή λαϊκή αγορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 διά περιφοράς, όπως προβλέπουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, προκειμένου να εγκρίνει αυτήν την εισήγηση.

Μόλις δοθεί το «πράσινο φως», θα λειτουργεί από την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 δεύτερη καθημερινή λαϊκή αγορά στην περιοχή του ΟΣΕ και τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

Το όλο θέμα προέκυψε με συνεργασία, συζήτηση και συνεννόηση με τους εκπροσώπους των παραγωγούς, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τις λαϊκές αγορές κ. Χρ. Ρόμπο, να διευκρινίζει ότι αυτή η αγορά θα λειτουργεί, όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι και στην περίπτωση αυτής της λαϊκής αγοράς ισχύουν ακριβώς όσα ισχύουν για τις αγορές εν μέσω κορονοϊού, αλλά και ότι η διάρκειά της αφορά ομοίως την περίοδο του κορονοϊού.

Οι δε παραγωγοί θα μαθαίνουν για τους κάθε ημέρα νόμιμους μετέχοντες στην αγορά, από την ειδική «στήλη» που δημιούργησε στην ιστοσελίδα του trikalacity.gr ο Δήμος Τρικκαίων ή απ’ ευθείας ΕΔΩ.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας: Όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου & την ευημερία των δημοτών μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Δήμου Πύλης που με την ψήφο τους,  έδειξαν …