taksi-1040x640

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη, εκπροσώπων της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για τον προσδιορισμό κενών οργανικών θέσεων σε Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  • Η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση αναφέρει ότι: «Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι μαθητές υποστηρίζονται από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 με εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε.. Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν έως τριακόσιοι(300) μαθητές, τοποθετείται ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας(1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, ενώ στα ΤΕ των σχολικών μονάδων, στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από τριακόσιοι (300) μαθητές, εκ των οποίων τουλάχιστον δεκαπέντε (15) με διαγνωσμένη από αρμόδιο δημόσιο φορέα (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, Δημόσιο Νοσοκομείο) αναπηρία και/η ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τοποθετούνται ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 και ένας(1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04 […]»
  • Ανάλογη τροπολογία είχε κατατεθεί τον Ιούλιο του 2019 από την προηγούμενη Κυβέρνηση για τα Τμήματα Ένταξης, η οποία δεν ψηφίστηκε λόγω της προκήρυξης των Εθνικών Εκλογών και όριζε:

«Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι μαθητές υποστηρίζονται από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 με εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε.. Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν έως διακόσιοι εβδομήντα (270) μαθητές, τοποθετείται ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 ή ΠΕ04, ενώ στα ΤΕ των σχολικών μονάδων, στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από διακόσιοι εβδομήντα (270) μαθητές, τοποθετούνται δύο (2) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02, ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 και ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04 […]»

Παραθέτουμε συγκριτικό πίνακα των οργανικών θέσεων που προκύπτουν έναντι της προηγούμενης – μη ψηφισθείσας – τροπολογίας για τον ν. Καρδίτσας.

Σχολική Μονάδα Αριθμός Μαθητών/τριών στην Σχολική Μονάδα Αριθμός Οργανικών Θέσεων σε ΤΕ (νέα τροπολογία) Αριθμός Οργανικών Θέσεων σε ΤΕ (παλαιά – μη ψηφισθείσα – τροπολογία)
1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας 208 2 2
2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας 207 2 2
3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας 318 3 4
4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας 250 2 2
5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας 185 2 2
6ο Γυμνάσιο Καρδίτσας 203 2 2
7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας 178 2 2
4ο ΓΕΛ  Καρδίτσας 354 3 4
Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας 306 3 4
Γυμνάσιο Μουζακίου 160 2 2
Γυμνάσιο ΛΤ Μητρόπολης 97 2 2
Γυμνάσιο Παλαμά 173 2 2
Γυμνάσιο Σοφάδων 281 2 4
Γυμνάσιο ΛΤ Μαγούλας 89 2 2
ΣΥΝΟΛΑ   31 36

 

  • Παρατηρούμε πως μόνο στον ν. Καρδίτσα προκύπτει απώλεια 5 οργανικών θέσεων! Οι απώλειες σε πανελλαδικό επίπεδο είναι προφανώς πολύ μεγάλες!
  • Καταδείξαμε επίσης το γεγονός ότι την ίδια στιγμή αυξάνονται οι οργανικές στα ΤΕ της Πρωτοβάθμιας, αφού οι απαιτούμενοι 270 μαθητές με το προηγούμενο σχέδιο γίνονται 250 με την νέα τροπολογία!
  • Η προθεσμία αιτήσεων μετάθεσης 2020 έληξε και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μετατεθούν σε ΤΕ και οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση μετάθεσης το 2018 αφού δεν υπήρχαν συστημένες οργανικές! Η διατύπωση της εγκυκλίου αποκλείει τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διεκδικήσουν φέτος μια οργανική θέση σε Τμήμα Ένταξης με τη διαδικασία των μεταθέσεων του 2020. Από τη στιγμή που οι 4500 διορισμοί στην ΕΑΕ δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη, είναι απόλυτα λογικό και νόμιμο με βάση το άρθρο 15 του ν. 1566/1985, να γίνουν μετά την ολοκλήρωση των Γενικών Μεταθέσεων το Μάρτη του 2020 και στα εναπομείναντα οργανικά κενά! Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης ή και βελτίωσης για να διεκδικήσουν και τις νέες οργανικές στα ΤΕ! Για να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσε να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μετάθεσης ή να προκηρυχτεί συμπληρωματική διαδικασία μεταθέσεων για την Ειδική Αγωγή.
  • Είναι σίγουρο πως τα κενά στην Ειδική Αγωγή είναι πολύ περισσότερα των 4500 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ή/και συνδικαλιστικό ζήτημα.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

 

Γεωργία Αμπατζή                                                    Χρήστος Παπαστάθης

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ                        Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…