KKE (1)

Με επιτυχία έγινε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Φαρκαδόνα. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο νομό Τρικάλων Αχιλλέας Κανταρτζής, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε:

«…Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες να μην παρασυρθούν από το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ ή της «βιώσιμης ανάπτυξης» που υποστηρίζει η ΝΔ, τα οποία δεν αντέχουν καμία σύγκριση και καταρρίπτονται από αυτά που καθημερινά βιώνουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα. Για όλους μας παρόντα είναι τα προβλήματα, τα συνεχή χτυπήματα, η ανασφάλεια διότι ουδέποτε εξαλείφθηκαν οι αιτίες που μας οδήγησαν εδώ. Εξάλλου και μεταμνημονιακές εκθέσεις της Κομισιόν δηλώνουν ξεκάθαρα και επιτάσσουν την «επόμενη μέρα για το λαό» με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Αυτήν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέσω της όποιας κυβέρνησης, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν τα κόμματα που δοκιμάστηκαν σε κυβερνητικές θέσεις και βρίσκονται τώρα ή πρόκειται να βρεθούν σε ρόλο αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς και της προόδου». Καλούμε τα εργατικά – λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη τους στα ψευτοδιλήμματα που θέτουν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ καθώς αυτό που έχουν να δώσουν είναι παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού «σχεδίου»με κοινές γραμμές στην τήρηση των νόμων των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν, τα ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060, την ικανοποίηση στο ακέραιο όλων των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις» και την τήρηση των επικίνδυνων δεσμεύσεων που συνεπάγεται η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Να μην δώσει ο λαός μας «συγχωροχάρτι» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι έτσι θα τιμωρήσουν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί όλα αυτά τα κόμματα θα εξακολουθήσουν την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, αξιοποιώντας την τεράστια διευκόλυνση που τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τους αντιλαϊκούς νόμους που και αυτός ψήφισε. Επίσης να μην σκορπίσουν την ψήφο τους σε κόμματα – αναχώματα, «μιας χρήσης», που αφού διεκπεραιώσουν το ρόλο του στηρίγματος και της εκτόνωσης, χάνονται ή ενσωματώνονται στο κόμμα ή στα κόμματα απ’ τα οποία προήλθαν. Και έχουμε την εμπειρία των Ποτάμι, Ένωσης Κεντρώων, ΑΝΕΛ και πρόκειται να γίνει με το ακροδεξιό κόμμα της Ελληνικής Λύσης όπως και με το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη. Ειδικά το τελευταίο θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στο ριζοσπαστισμό, ως δήθεν «ρεαλιστική ανατροπή» εντός της ΕΕ και του ευρώ, που δοκιμάστηκε το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και χρεοκόπησε πανηγυρικά ενώ σήμερα δηλώνει διαθέσιμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Και βέβαια να απομονωθεί και να πεταχτεί εκτός Βουλής η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή…».

Συνεχίζοντας εξήγησε την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«…Το ΚΚΕ αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις αγροτοκτηνοτρόφων, εργαζομένων, συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων μέσα και έξω από την Βουλή και στην Ευρωβουλή…».

Παρακάτω τόνισε:

«…Το διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατάθεσε συνολικά 6 προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των προτάσεων και τροπολογιών απορρίφθηκαν από την δήθεν «αριστερή και προοδευτική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν.

Το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος το σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους. Είναι το κόμμα που αντιμάχεται του επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας, με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Είναι εκείνο που στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε αλλά και για την ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος θα έχει κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και για όλες.

Γνωρίζουμε καλά ότι σήμερα κυριαρχεί ο αρνητικός συσχετισμός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι αναντίστοιχο των αναγκών, δεν έχει περάσει σε φάση αντεπίθεσης. Σε ευρεία λαϊκά στρώματα κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η μοιρολατρία, που ενσωματώνει και οδηγεί σε αποχή από το λαϊκό κίνημα…..»

«….  Όμως σήμερα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, προβληματίζονται, έστω και αν δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα πιο σημαντικό βήμα.

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που με «βαριά καρδιά» ψήφισαν στις εκλογές κόμματα που τους έχουν απογοητεύσει, σε εκείνους που αποφάσισαν να απέχουν, σε ανθρώπους του μόχθου που ψήφισαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρώντας ότι έτσι τιμωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, στα «παιδιά της κρίσης» και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους είναι ότι στις εκλογές κρίνεται αν την επόμενη μέρα ο λαός θα έχει δίπλα του μια ισχυρή δύναμη που τον ενημερώνει για τους αντιλαϊκούς νόμους και αποφάσεις των κυβερνήσεων, που ασκεί πιέσεις και οργανώνει τον αγώνα, που βάζει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και την διεκδίκησή τους, που αντιμάχεται στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι αν θα δυναμώσει αυτή η δύναμη που βρίσκεται σταθερά δίπλα στο λαό, μπροστάρης στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας. Κάντε την υπόθεσή σας. Για να μπορούμε το βράδυ των εκλογών να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, να δυναμώσουμε τους αγώνες, για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στο λαό. Για να φωτίσουμε επιτέλους το δικό μας δρόμο, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα χέρια του».

 

ΚΟΒ Φαρκαδόνας του ΚΚΕ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Σε δύο ποδηλατικά διήμερα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Στα μετάλλια Ντάκου & Σιδέρης

Δύο μετάλλια για Ντάκου Ευα στην Μάνδρα και  ένα για Σιδέρη Παναγιώτη στην Άμφισσα.  Το πε…