kke

Οι Τομεακές Επιτροπές του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων διοργανώνουν  προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η εκδήλωση  είναι μέρος της συνολικότερης δραστηριότητας μπροστά στην συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, στο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων , στις 7μμ

Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το ντοκιμαντέρ έγινε πράξη μετά από πολύμηνη και κοπιαστική προσπάθεια ομάδας σκηνοθετών, αξιοποιώντας  σπάνιο ιστορικό υλικό  από το αρχείο του Κόμματος. Η πρώτη πανελλαδική προβολή πραγματοποιήθηκε  πριν λίγες μέρες σε εκδήλωση της ΚΕ του Κόμματος στην Αθήνα , ενώ τώρα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα.

Η ταινία πιάνει το νήμα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ. Τα πλάνα δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα, την απαράγραπτη προσφορά του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έλυσε έγκαιρα το πρόβλημα της εξουσίας.
Μελετάται η οικονομική κατάσταση της εποχής, οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των ξένων συμμάχων της, καθώς οι  θεωρητικές επεξεργασίες του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο.

Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…