Arxiki

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις δύο Κοινότητες, της Πιαλείας & του Ελευθεροχωρίου, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις των ημερών, με κατολισθήσεις & πλημμυρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα στην Πιαλεία υπήρξε κατολίσθηση, όταν κατέρρευσε τμήμα του πρανούς στο δρόμο που ενώνει τους δύο οικισμούς της Πιαλείας, τα «Αλώνια» με Παλαιοχώρι, φράσσοντας το δρόμο με φερτά υλικά(χώμα & ξερόκλαδα). Στο σημείο κατέφθασε μηχάνημα του Δήμου, για την απομάκρυνση των υλικών & την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Στο Ελευθεροχώρι & στο σημείο της γέφυρας που ενώνει τον Εξάλοφο με το Δενδροχώρι & στα 200 με 300 μέτρα από αυτή, υπερχείλισε ο «Ανάποδος» (παραπόταμος του Πηνειού), νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα τα νερά του να πλημμυρίσουν αρκετές γεωργικές εκτάσεις από την πλευρά της περιφέρειας της Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου.

Μάλιστα στο σημείο αυτό ευρίσκετο & κτηνοτροφική μονάδα, η οποία φιλοξενεί περί τα 150 πρόβατα, τα οποία κινδύνεψαν με πνιγμό, ευτυχώς όμως η ποσότητα του νερού δεν είχε ξεπεράσει τους 30 πόντους μέσα στο οίκημα, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον ιδιοκτήτη να μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο τα ζώα του σε άλλο σημείο.

Στο σημείο αυτό προσέτρεξε μηχάνημα της Πολ. Προστασίας του Δ. Πύλης με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντ/ρχο κ. Αγγέλη, ανοίγοντας διόδους για το νερό σε κάποια σημεία, για εκτόνωση της κατάστασης. Στο σημείο αυτό προσέτρεξε & ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει τα ζώα, με δικό του μεταφορικό μέσο.

Στα όριά  του σχεδόν έχει φτάσει & ο Πορταϊκός στον Παραπόταμο, στο σημείο της γέφυρας δίπλα από την La Farm, ξυπνώντας κατά κάποιο τρόπο δυσάρεστες μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος.

IMG_4931 IMG_4932 IMG_4933 IMG_4934 IMG_4936 IMG_4937 IMG_4938 IMG_4940 IMG_4943

Γέφυρα Παραποτάμου

Pialeia Katolisthisi (1)

Πιαλεία

Pialeia Katolisthisi (3) Pialeia Katolisthisi (4) Pialeia Katolisthisi (5)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Με μία υπέροχη δράση του Κέντρου Κοινότητας Πύλης & διαδραστικές πρακτικές τίμησαν την «Παγκόσμια Ημέρα της Γης», οι μαθητές του Δημ. Σχολείου Πιαλείας

  Σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 11:00 πμ, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, το Δημοτικό…