Emvoliasmos Pyli (8)

Πρεμιέρα εμβολισμού κατά του covid-19 η σημερινή για τους δημότες του Δ. Πύλης στο καθορισμένο μαζί με το ΓΝ Τρικάλων, Κέντρο Υγείας Πύλης και αφορούσε στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας ατόμων άνω των 85 ετών.

Τα πρώτα 240 εμβόλια της pfizer παρελήφθησαν χθες & αποτελούν την πρώτη δόση εμβολιασμού κατά του covid19. Σήμερα στο ΚΥ Πύλης προσήλθαν & εμβολιάστηκαν 96 άτομα, με την όλη διαδικασία να εξελίσσεται, όσο περνούσε η ώρα, όλο & πιο ομαλά & χωρίς μακρόσυρτες καθυστερήσεις.

Ο εμβολιασμός στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή, ενώ από αύριο το απόγευμα στο εμβολιαστικό της Πύλης, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός & σε ιδιώτες ιατρούς των Τρικάλων.

Ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα γίνεται σε δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου.

Να θυμίσουμε πως κατά την ημέρα του εμβολιασμού, ο κάθε πολίτης θα πρέπει έχει μαζί του την Αστυνομική του Ταυτότητα ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του & να γνωρίζει το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ του, ώστε να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχάσει να έχει έχει μαζί του & τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά το κλείσιμο του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (SMS ή e-mail).

Όσον αφορά στο πώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός σε άτομα κατακεκλιμένα στην οικία τους, που δεν μπορούν όπως είναι φυσικό να μετακινηθούν ιδιωτικά & να προσέλθουν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό και αναμένονται οι σχετικές οδηγίες από την αρμόδια Υπηρεσία στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο Κέντρο Υγείας Πύλης, κατά την σημερινή πρώτη ημέρα εμβολιασμού, βρέθηκε & χαιρέτησε την όλη διαδικασία & ο αναπληρωτής Δ/τής της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης.

Mix-Venizelos  Από την πλευρά του & σε δήλωσή του ο Δ/ντής του ΚΥ Πύλης κ. Μιχάλης Βενιζέλος ανέφερε τα εξής…:

«Από σήμερα το ΚΥ Πύλης συμμετέχει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι του covid-19. Το όλο εγχείρημα στηρίζεται στην προσπάθεια όλων μας & ως εκ τούτου θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους εργαζομένους της μονάδας ΠΦΥ ΚΥ Πύλης, που αγκάλιασαν με θέρμη την δράση αυτή.

Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πολιτική Προστασία, τον Δ/ντή του ΓΝ Τρικάλων, τον Δήμο Πύλης & το ΕΚΑΒ για την αμέριστη υποστήριξή τους & συμπαράσταση.

Η ευθύνη για την προάσπιση της υγείας του πληθυσμού είναι κοινωνική και σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις που διαθέτουμε, προκειμένου να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για όλους τους πολίτες.»

Τελευταίες πληροφορίες μας, θέλουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δημιουργούνται άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα στο Νομό, ένα στην Καλαμπάκα κι ένα άλλο στα Τρίκαλα, ώστε να αποσυμφορηθούν τα ήδη δύο λειτουργούντα σε Πύλη & Τρίκαλα.

Emvoliasmos Pyli (1)

Emvoliasmos Pyli (3)

Emvoliasmos Pyli (4)

Emvoliasmos Pyli (5)

Emvoliasmos Pyli (10)

emvolio 1

Tsiaousis

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…