Arxiki

Πραγματικότητα & μεγάλη επιτυχία, αποτελεί η λειτουργία του Σταθμού Φυσικού Αερίου στην Πύλη, δικαιώνοντας προσπάθειες δύο χρόνων από πλευράς δημ. Αρχής, αλλά & του ιδίου του Δημάρχου, για τον οποίο μάλιστα ήταν & ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο κέρδισε με συντονισμένες ενέργειες & συνεργατικότητα.

Σήμερα το απόγευμα στις 5:00 και στον χώρο του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της λειτουργίας Σταθμού Φυσικού Αερίου στην πόλη της Πύλης με το καθιερωμένο άναμμα της φλόγας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον Γενικό Δ/ντή της ΕΔΑ ΘΕΕΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα, που σηματοδοτεί ταυτόχρονα & το πέρασμα της Πύλης σε μια άλλη εποχή, χρωματίζοντας την ενεργειακά «πράσινη», αντανακλώντας με αυτό τον τρόπο στη συνείδηση του κόσμου, την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το περιβάλλον & την προστασία του, την ανάπτυξη και την πρόοδο, μέσω εναλλακτικών, πράσινων μορφών ενέργειας που με σεβασμό το μέτρο, οδηγούν στην αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα του εφοδιασμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μια οικονομική, πολυχρηστική και περιβαλλοντικά φιλική ενέργεια, με την μέθοδο του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), μέσω του αγωγού από τον σταθμό συμπιεσμένου αερίου που έχει εγκατασταθεί στην Πύλη από την ΕΔΑ-ΘΕΣΣ, στην ουσία αναβαθμίζει ενεργειακά την πρωτεύουσα του Δήμου, καλύπτοντας τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες των παραπάνω με χαμηλό κόστος, αποκτώντας την δυνατότητα σύγκλισης με τις προηγμένες πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού.

Στην σημερινή εκδήλωση, η οποία ήταν προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κ. Μαράβα, ο οποίος βρίσκεται σε μετεγχειρητική ανάρρωση ύστερα από την προ ημερών επέμβαση που υποβλήθηκε στη μέση, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άρης Τζάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της λειτουργίας του Σταθμού, καθώς πρόκειται για μία φθηνή, αλλά προπαντός «καθαρή» ενέργεια, όπως είναι το φυσικό αέριο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει το πιο πυκνό δίκτυο φυσικού αερίου στην χώρα & η μεγάλη του ζήτηση το έφερε & στην Πύλη. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς Περιφέρειας η οποία έχει να κάνει με την δυνατότητα σύνδεσης με το φυσικό αέριο & σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, μέσω επιδότησης που παραχωρεί γι’ αυτό το σκοπό η Περιφέρεια, η οποία μάλιστα φτάνει στο 1/3 της τιμής.

Ο κ. Μπακούρας από την πλευρά του ανέφερε σε γενικές γραμμές πως ένα όνειρο για την Πύλη, γίνεται πραγματικότητα & με την τροφοδότηση φυσικού αερίου σε Πύλη & Μουζάκι, ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός της Εταιρείας διανομής αερίου για το 2020, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο 2021 ανάλογα παραδείγματα.

Για όσους κατοίκους υπάρχει ενδιαφέρον για πληροφορίες αλλά & αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο μπορούν  να καλούν & στο 111 50, να επισκεφθούν τα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών Συγγρού 33 στα Τρίκαλα ή την εταιρική ιστοσελίδα www.edatess.gr.

DSC09012

DSC09014

DSC09016

DSC09017

DSC09018

DSC09019

DSC09020

DSC09023

DSC09024

DSC09025

DSC09028

DSC09030

DSC09033

DSC09037

DSC09038

DSC09041

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…