Pial Bele

Πράσινο φως από το «Πράσινο Ταμείο» πήρε η μελέτη του έργου «Αναπλάσεις Κοινόχρηστων Χώρων Τοπικών Κοινοτήτων Παλαιομοναστήρου & Πιαλείας», ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 300.422,38€, την οποία είχε καταθέσει ο Δήμος Πύλης, ύστερα από πρόσκληση του Ταμείου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής και χρόνιο αίτημα των δύο Κοινοτήτων.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πλατειών στην Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου και στην Τ.Κ. Πιαλείας. Θα γίνει ανάπλαση των δύο κεντρικών πλατειών και οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εκσκαφές τεχνικών, κατασκευή τοιχείων με σκυρόδεμα, τσιμεντόστρωση  και πλακόστρωση  με πλάκες Άρτας και κυβόλιθων καθώς και ηλεκτροφωτισμός.

Το εν λόγω έργο εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Παλαιομονάστηρου και Πιαλείας του Δήμου Πύλης. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος (στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής), η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.

Το έργο δίνει βαρύτητα στην απόδοση στον πολίτη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου (πλατείες) και θα καθίσταται ελκυστικό στο χρήστη και φιλικό στο περιβάλλον. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο – ευρύτερο έργο ανάπλασης των περιοχών, στις Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου & Τ.Κ. Πιαλείας σε χώρους ελεύθερους από δόμηση, με κοινόχρηστο χαρακτήρα.

Το έργο συμβάλλει στην ανάδειξη του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος, στον έλεγχο της οικιστικής ανάπτυξης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη συγκράτηση του πληθυσμού. Βελτιώνεται η προσβασιμότητα από και προς τους κοινόχρηστους χώρους των Τ.Κ Παλαιομοναστήρου και Πιαλείας.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία