Pouri Arxiki

Ποιος δεν γνωρίζει την θέση «Πουρί» στην Πύλη, όχι μόνο οι ντόπιοι, αλλά & πολλοί άλλοι των γύρω της Πύλης περιοχών & πόσοι απ’ αυτούς δεν απόλαυσαν στιγμές χαλάρωσης & προπαντός δροσιάς, στα τιρκουάζ & παγωμένα νερά του Πορταϊκού;

Αρκετοί βέβαια…

Για πολλά χρόνια & σε εποχές που τα Καλοκαίρια ήταν πιο ξεκάθαρα, όσον αφορά τα χρονικά τους όρια, αλλά & για πολλούς που οι διακοπές ήταν όνειρο απατηλό ή πιεσμένες χρονικά, οι δύο αυτές περιοχές στον Πορταϊκό, μία η συγκεκριμένη & μία δεύτερη «τα λιμανάκια», έσφυζαν από ζωή, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, αποτελώντας μοναδικούς πνεύμονες δροσιάς.

Για κάποιο διάστημα όταν οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες άλλαξαν ως προς το πολύ καλύτερο, οι δύο αυτές περιοχές, έχασαν την παλιά τους αίγλη, μένοντας για τους πολλούς λάτρεις αυτών, μια ευχάριστη ανάμνηση των εφηβικών τους χρόνων…

Τώρα τελευταία & για ποικίλους λόγους, διαπιστώνουμε ότι & το «Πουρί» βασικά, αλλά & τα «Λιμανάκια» σιγά – σιγά, αρχίζουν & πάλι να δέχονται κόσμο, που αναζητεί την χαλάρωση & την δροσιά, που αφειδώς προφέρουν οι ομορφιές του Πορταϊκού με τα αιωνόβια πλατάνια του & τα κρυστάλλινα νερά του.

Μάλιστα στο «Πουρί» έχει γίνει & μια μικρή ανάπλαση, από φυσιολάτρες, που δεν εγκατέλειψαν ποτέ τις παλιές τους συνήθειες, με κατασκευή απλού βατήρα, αλλά & τραπεζάκια & παγκάκια, με ιδιαίτερα φυσικό ύφος, απόλυτα εναρμονισμένα με το γενικότερο τοπίο, προσδίδοντας & μια οργανωτική όψη στο όλο σκηνικό.

Αν μπορούσε να γίνει & κάτι ακόμη, το μόνο θα χρειαζόταν, είναι η επισκευή των 30 μέτρων δρόμου, που σε «κατεβάζει» στον χώρο & κοπή των βάτων που εμποδίζουν το πάρκιγκ.

Ως «Μία μικρή & πανέμορφη όαση, μέσα στην Όαση που λέγεται Ελλάδα», χαρακτήρισε τις δύο αυτές περιοχές ο γερμανός τουρίστας της φωτό, ο οποίος τις επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά, απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο & την δροσιά του.

Η επίσκεψη σε τέτοιου είδους περιοχές, απαιτεί από όλους μας, σεβασμό στο περιβάλλον & τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας, ώστε να καταστεί η βόλτα μας μία ευχάριστη εμπειρία.

Pouri (1)

Pouri (2)

Pouri (3)

Pouri (4)

Pouri (5)

Pouri (6)

Pouri (8)

Pouri (9)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Η Φήκη φώναξε: << Νίκη του Θοδωρή Χήρα για ένα καλύτερο μέλλον >>. Σήμερα η Κεντρική ομιλία στην Πύλη

Ηχηρό μήνυμα θριάμβου του Θοδωρή Χήρα, εξέπεμψε η Φήκη, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τ…