f427638dbdb90cb360f6bdf073906c91-2-750x430
  • Στο ναυτικό δυστύχημα έκοψε το νήμα της ζωής σε τρία άτομα
  • Την Κυριακή αποχαιρέτησαν το τρίτο θύμα της τραγωδίας
  • Η αίθουσα συνεδριάσεων του Οδοντιατρικού Συλλόγου παίρνει το όνομα των δύο αδερφών και πλέον θα ονομάζεται «Αίθουσα Στέλιου και Κωστή Κωνστανταράκη»

«Παγωμένη» παραμένει η τοπική κοινωνία των Χανίων, από τον τραγικό χαμό τριών νέων ανθρώπων, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα βράχια, σε παραλία των Σφακίων μετά τη σφοδρή πρόσκρουση του ταχύπλοου, στο οποίο επέβαιναν.

Η τελευταία πράξη του δράματος, θα παιχτεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα αποχαιρετήσουν τα δύο αδέλφια, τον Κωστή και Στέλιο Κωνστανταράκη, 34 και 32 ετών.

Την Κυριακή η οικογένεια, αλλά και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο επιχειρηματία Μανόλη Τσεπίση, ο οποίος τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα μαζί με τους δύο οδοντιάτρους.

Η διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη των δύο πρόωρα χαμένων αδελφών δίνοντας το όνομά τους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου που στο εξής θα λέγεται «Αίθουσα Στέλιου και Κωστή Κωνστανταράκη».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 19 Μαΐου όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν τέσσερις φίλοι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και συνετρίβη στα βράχια της ακτής του Φοίνικα.

Ο ήχος της σφοδρής πρόσκρουσης κινητοποίησε ψαράδες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έντρομοι μέσα στο σκοτάδι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος αλλά και συνολικά 12 πυροσβέστες από τα κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών για την επιχείρηση του απεγκλωβισμού των επιβαινόντων.

Με τη βοήθεια των αλιέων της περιοχής ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο 30χρονος τραυματίας ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων με πολλαπλά κατάγματα στο πάνω μέρος του σώματος.

Στη συνέχεια, από τα συντρίμμια του ταχύπλοου ανασύρθηκαν τα σώματα των δύο οδοντιάτρων και του επιχειρηματία οι σοροί των οποίων οδηγήθηκαν στη Χώρα Σφακίων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…