Untitled

Σε πολιτική συζήτηση στο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης.

Για το τραγικό συμβάν του ναυαγίου στο Σαρωνικό η ελληνική κυβέρνηση δίνει έναν αγώνα να μειωθούν οι περιβαλλοντικές συνέπειες και να καθαριστεί η περιοχή. Δυστυχώς από την άλλη πλευρά βλέπουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες και να ζητά παραιτήσεις εν μέσω της προσπάθειας, στοχεύοντας να εκμεταλλευτεί το τραγικό συμβάν πολιτικά.

Με τη χαιρέκακη στάση της η Νέα Δημοκρατία ξεχνά επιλεκτικά τα ναυάγια επί των ημερών της και την κακοδιαχείριση που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Ελλείψει πολιτικού αφηγήματος, αφού οι δείκτες της οικονομίας βελτιώνονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μας πήγε πίσω από τη Γαλλική Επανάσταση στην εποχή της Φεουδαρχίας, λέγοντας ότι η ισότητα δεν είναι στην ανθρώπινη φύση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι περίοπτες θέσεις μέσα στο κόμμα του έχουν αναλάβει άτομα που προέρχονται από την άκρα δεξιά. Αυτή η ακραία, νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του γίνεται πλήρως αντιληπτή από τον ελληνικό λαό, καθώς οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση.

Όσον αφορά την οικονομία και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν βελτίωση. Ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε τις προβλέψεις του και μιλά για ποσοστά που θα ξεπεράσουν το 3% ανάπτυξη στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους. Ολοκληρώθηκε πλήρως το ΕΣΠΑ 2007-2013 και το ΕΣΠΑ 2014-2020 καταγράφει ρεκόρ απορρόφησης για το 2016 (11,6%).

Αυτό αναγνωρίστηκε από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου που κάνει λόγο για «εξαιρετική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων από την Ελλάδα η οποία έφερε 11 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία τα δύο τελευταία χρόνια». Το πρώτο εξάμηνο τους 2017 είδαμε πάνω από 1.6 δισ. στην ελληνική οικονομία από άμεσες ξένες επενδύσεις.

Η ανεργία έχει πέσει 5 μονάδες και το υπουργείο εργασίας μέσα από προοδευτική νομοθέτηση έχει βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο των ελέγχων. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παλεύει για την ανάκαμψη της οικονομίας με δίκαιους όρους και τελικό στόχο την έξοδο από την επιτροπεία.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

O Kούλογλου στον Δανίκα: Η εκλογή Κασσελάκη δεν θα γινόταν ούτε σε επαρχιακό κυνηγετικό σύλλογο

Μιλά για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί βασικό υπαίτιο τον Τσίπρα και παρομοιάζει την κατάσ…