paros-nisi-europi-1

Πολλά τα ελληνικά νησιά στη λίστα

Η Πάρος αναδείχθηκε ως ο πρώτος νησιωτικός ταξιδιωτικός προορισμός σε όλη την Ευρώπη από γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό.

Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020 είναι η Πάρος, σύμφωνα με τους αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure».

Στην ψηφοφορία για το καλύτερο νησί του 2020 συμμετείχαν χιλιάδες αναγνώστες που ξεχώρισαν τα ελληνικά νησιά, τα οποία κυριαρχούν στη λίστα.

Η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των αναγνωστών του περιοδικού για μία ακόμη χρονιά, με την Πάρο να βρίσκεται στην 1η θέση, τη Μήλο στη 2η, την Κρήτη στην 6η θέση, τη Ρόδος και τα Δωδεκάνησα στη 10η, τη Σαντορίνη στην 11η, την Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου στη 18η και τη Μύκονο στην 20η.

Οι συντάκτες του περιοδικού αναφέρουν για την Πάρο πως «αυτό το καταφύγιο των 76 τετραγωνικών μιλίων έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα, με εκτάσεις λευκής άμμου που περιβάλλονται από απόκρημνους βράχους και τιρκουάζ νερά.

Η ενδοχώρα του νησιού γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία. Όσοι αναζητούν τη νυχτερινή ζωή θα μείνουν ευχαριστημένοι με τα πολλά κλαμπ του νησιού, ενώ όσοι προτιμούν τη χαλάρωση μπορούν επίσης να απολαύσουν μασάζ και ήσυχες στιγμές».

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Μαρτίου 2020 με βάση κριτήρια που είχαν τεθεί από τους διοργανωτές, όπως η ποικιλία των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, τα αξιοθέατα, η φυσική ομορφιά, οι παραλίες, η γαστρονομία και η φιλοξενία.

Πηγή: topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…