istock-526153960_821_107724602_type12905

Για να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη! Σίγουρα θα έχεις ακούσει το στερεότυπο ότι οι άνθρωποι που φορούν γυαλιά είναι έξυπνοι. Και αν πιστέψουμε μελέτη του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν πολλοί τρόποι σύμφωνα με τους οπτα χαρακτηριστικά του σώματος ενός ατόμου μπορούν να επηρεάσουν την εξυπνάδα του. Μερικοί είναι πιο εντυπωσιακοί από άλλους. Μπορεί να έχουμε δίκιο για τους ανθρώπους που φορούν γυαλιά ότι είναι έξυπνοι, αλλά πολλά άλλα στερεότυπα δεν ισχύουν.

Ωστόσο, μερικά μέρη του σώματος θα μπορούσαν να αποτελούν σημάδι υψηλότερης νοημοσύνης στους ανθρώπους, σύμφωνα με τα αποτέλεσματα αυτής της έρευνας, τα οποία μοιραζόμαστε, βέβαια, με μια μικρή επιφύλαξη! Ας δούμε ποια είναι:

Μπλε μάτια

Τα μπλε μάτια μπορεί να υποδηλώνουν μια υψηλή νοημοσύνη. Πολλοί διάσημοι επιστήμονες είχαν μπλε μάτια όπως ο Stephen Hawking και η Marie Curie. Έχοντας λιγότερη χρωστική από τα καστανά μάτια, το φως διεισδύει περισσότερο στα μπλε μάτια από τα καστανά μάτια. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μάτια πιο ευαίσθητα στο φως.

Μεγάλο κεφάλι

Ενώ γίνεται συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο το μέγεθος του εγκεφάλου συμβάλλει στη νοημοσύνη, αν έχεις ένα μεγάλο κεφάλι μπορεί να σε κάνει πιο έξυπνη, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζεις. Η μείωση της πυκνότητας των νευρώνων στον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό σου να δουλέψει πιο αποτελεσματικά.

Φαρδύ μέτωπο

Σύμφωνα με την πρακτική της κινεζικής ανάγνωσης προσώπου, το να έχεις φαρδύ μέτωπο είναι σημάδι νοημοσύνης και δεξιοτήτων. Γενικά, πιστεύεται επίσης ότι οι άνθρωποι με φαρδύ μέτωπο είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά τους νωρίτερα από τους άλλους και συνήθως δεν χρειάζονται να τους εξηγείς τι πρέπει να κάνουν.

Έλλειψη συμμετρίας στο αυτί

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είναι λιγότερο συμμετρικοί, όπως αυτοί που έχουν ένα διαφορετικό λοβό από τον άλλον ή ένα δάκτυλο πιο μακρύ, μπορούν να γίνουν καλοί ηγέτες και δεν είναι ιδιοτελείς.

Μεγαλύτερα στήθη

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες με μεγαλύτερα στήθη τείνουν να έχουν υψηλότερη νοημοσύνη. Και δεν ισχύει μόνο για τις γυναίκες με τα μεγαλύτερα στήθη που φαίνεται να είναι οι πιο έξυπνες συνολικά, αλλά και οι γυναίκες με μεσαία στήθη είναι επίσης πιο έξυπνες από τις γυναίκες με μικρά στήθη. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η μελέτη.

Πηγή: womenonly.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…