poe_ota

Αρνητικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το κλίμα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφορικά με την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συνδικαλιστές των παρατάξεων της Αριστεράς θεωρούν ότι με η ρύθμιση Σκουρλέτη δεν καλύπτονται οι συμβασιούχοι οι οποίοι “θα γίνουν μπαλάκι μεταξύ της κυβέρνησης και των δημάρχων” και ζητούν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να μετατρέψει τις συμβάσεις των 10.000 , σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των ΟΤΑ, συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, όπως είχε υποσχεθεί.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι ότι σε χθεσινή της ανακοίνωση υπό τον τίτλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ», η παράταξη της ΛΑΕ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, που διαθέτει δύο από τις 11 έδρες στην ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τονίζει χαρακτηριστικά:  «Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, τη μοναδική καθαρή και συνταγματικά συμβατή λύση, προωθεί ρύθμιση που μετατρέπει σε μπαλάκι πινγκ πονγκ  τους εργαζόμενους μεταξύ Κυβέρνησης και Δημάρχων, δεν διασφαλίζει τη σύσταση μόνιμων θέσεων εργασίας και κυρίως την παραμονή των 10.000 εργαζομένων που είναι σήμερα στην εργασία. Μια εικόνα από το μέλλον, που με σιγουριά μπορούμε να σκιαγραφήσουμε από σήμερα, θα είναι ο καβγάς Κυβέρνησης – Δημάρχων για το ποιος ευθύνεται για την απόλυση όλων των σημερινών συμβασιούχων με τους εργαζόμενους τα θύματα ενός παρατεταμένου δράματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και η ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΚΚΕ) με τρεις έδρες στην ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία επίσης ζητά μετ’ επιτάσεως την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

“Σύρεται” η “πράσινη” ΣΥΝΑΝ

Από την άλλη πλευρά η “γαλάζια” ΔΑΚΕ (δύο έδρες), συνήθης σύμμαχος της “πράσινης” ΣΥΝΑΝ (τέσσερις έδρες στην ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ), έχει τους δικούς της αντιπολιτευτικούς λόγους να ψηφίσει κατά της κυβερνητικής πρότασης. Μ’ αυτά τα δεδομένα, παρότι, αν και οι “πράσινοι” έχουν αποκλείσει και συνεχίζουν να αποκλείουν τους συμβασιούχους από την Ομοσπονδία, όλα δείχνουν ότι θα “συρθούν” σε μία αρνητική απόφαση απέναντι στην πρόταση Σκουρλέτη, όπως “σύρθηκαν”, κυρίως, από τις Αριστερές παρατάξεις, τόσο στην υιοθέτηση όψιμα του αιτήματος για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου (σ.σ. μέχρι πριν από λίγες ημέρες ζητούσαν μόνο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να ολοκληρωθούν οι συμβάσεις έως την 31η Δεκεμβρίου 2017) όσο και στις πολυήμερες κινητοποιήσεις. Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικό ότι φίλα προσκείμενα στην ΣΥΝΑΝ, Σωματεία με “κομβικό” ρόλο στις κινητοποιήσεις, όπως αυτό του δήμου Αθηναίων και του ΧΥΤΑ Φυλής, άρχισαν να συμμετέχουν σε αυτές μόνο μετά από σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, το οποίο, μάλιστα, προκάλεσε δυσανάλογα μεγάλη αντίδραση από τους “πράσινους” συνδικαλιστές, που μετά τους συμβασιούχους, επιχειρούν να φιμώσουν και την aftodioikisi.gr, ποινικοποιώντας το ρεπορτάζ και στέλνοντας εξώδικο στην ιστοσελίδα!!!!

Κείμενο στο ΥΠΕΣ

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι πιθανόν να σταλεί κείμενο στο υπουργείο Εσωτερικών με τις θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο οποίο θα ζητείται μεταξύ άλλων:

-Να γίνουν “κλειστοί” διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους ή τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και να μην υπάρχει ηλικιακό όριο (τα 45 έτη) στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θέσεις θα καλυφθούν από τους “παρατασιούχους”.

-Να περιληφθούν στη ρύθμιση Σκουρλέτη και οι απολυμένοι συμβασιούχοι των οποίων οι δήμαρχοι, όπως αυτοί της Κασσάνδρας και της Κορίνθου, αρνήθηκαν πεισματικά να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην οποία θα αποφασισθεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή, στις 11 το πρωί.

aftodioikisi.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Η Πιαλεία τίμησε τους γερόντους της, στην «34η Γιορτή γερόντων»

Η 34η Γιορτή Γερόντων στην Πιαλεία Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ…