Αγ Παρασκευή copy

«Ποδηλατικές» βαρκάδες ξεκίνησαν & στους Γόμφους, στη φυσική λιμνούλα, που βρίσκεται στο εξωκλήσι της Αγ. Παρασκευής.

Ορισμένοι λάτρεις της φύσης & του «υδρόβιου» ποδηλάτου, έβαλαν σε «κυκλοφορία» δύο εξ αυτών, μιμούμενοι ανάλογες περιπτώσεις σε Μ. Κεφαλόβρυσο & Ληθαίο. Ένα μικρό θέμα που προκύπτει κατά των πλου, είναι η φυσική υδρόβια βλάστηση της λιμνούλας, κάτι που ξεπερνιέται όμως με το άψογο μανουβράρισμα των εκάστοτε κυβερνητών.

Το να εκλείψει άλλωστε εντελώς η φυσική βλάστηση, θα ήταν κάτι εντελώς άστοχο, αφού κάτι τέτοιο θα χαλούσε & την άγρια ομορφιά & εικόνα του τοπίου.

Επίσης μαθαίνουμε ότι στην εν λόγω λιμνούλα έχει αφεθεί & γόνος καραβίδας, αλλά & ορισμένων άλλων ειδών ψαριού, που μπορούν να ζήσουν & να αναπαραχθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δίνοντας ξανά «ζωή» στη λίμνη της Αγ. Παρασκευής, που η εξαντλητική άντληση, για τεχνητή άρδευση,  των τελευταίων ετών, παρολίγον να την εξαφανίσει.

Χάρη στην προσεκτική παρέμβαση όμως ορισμένων, η λίμνη της Αγ. Παρασκευής, ξαναπαίρνει στην περιοχή την θέση που της αναλογεί, ζωντανεύοντας στην πλειοψηφία των Γομφαίων πολλές καλές παλιές αναμνήσεις.

Να σημειώσουμε ότι παλιά, λειτουργούσε εκεί & «Μαντάνι», το οποίο εξυπηρετούσε τις ανάγκες, όχι μόνο των ντόπιων, αλλά & κατοίκων των όμορων χωριών.

Αγ Παρασκευή 2

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…